Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

Suomalaiskuljettaja vastaili rauhallisesti toimittajien kysymyksiin kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen otti viileästi vastaan Yhdysvaltain GP:n voiton.AOP

Yhdysvaltain GP:n jälkeisessä lehdistötilaisuudessa voittajan kommentit olivat tavallistakin toivotumpia. Toimittajat halusivat lypsää Kimi Räikköseltä tuntemuksia siitä, miltä tuntui voittaa niin pitkästä aikaa.

Räikkösen tunteet pysyivät odotetusti kurissa.

– Ei tämä muuta elämääni millään tavalla, hymyilevä Räikkönen totesi tyynesti.

Kuljettajalle F1-maailmassa on tärkeintä se, että hän nauttii yhä kisaamisesta.

– Tulen koko ajan vanhemmaksi, mutta kisaaminen tuntuu silti hienolta. Onneksi tätä on vielä ainakin pari vuotta jäljellä.

Räikköseltä tiedusteltiin myös, että oliko voitto todiste siitä, että tämän pitäisi ajaa vielä Ferrarilla. Räikkösen mukaan ihmiset eivät oikeasti ymmärrä, että mistä siirrosta Sauberille on kyse.

Hän kun on hyvin iloinen siitä, että on vaihtamassa tallia.

– Asioista yritetään usein tehdä monimutkaisempia kuin mitä ne oikeasti ovat. Minulle on tärkeää, että saan olla lähempänä perhettäni. Vuodet Ferrarilla ovat olleet hienoja, mutta on aika mennä eteenpäin, rauhallinen Räikkönen painotti.

Maamme-laulun kuuleminen oli suomalaiselle luonnollisesti erityinen hetki, mutta nimenomaan myös siksi, että kilpailu oli tiukka, eikä kuljettaja voinut olla missään vaiheessa varma voitostaan.

– Olen ollut useasti lähellä voittoa, mutta nyt se tuli. Oli totta kai upeaa kuulla kansallislaulu. En ole ollut varma, että pääsisinkö sitä vielä kuulemaan.

– Nyt näytin muutamalle ihmiselle, että he ovat olleet väärässä. Ei tämä silti muuta mitään. Elämä menee eteenpäin, Räikkönen sivalsi tyynesti.

Uran ensimmäisestä voitosta on ehtinyt kulua jo yli 15 vuotta. Edellisestä voitosta taas ehti vierähtää 2044 päivää. Räikköseltä kysyttiinkin, että milloin hän voittaa sen seuraavan.

– Se voi tulla jo ensi viikonloppuna, Räikkönen kuittasi.

Lue lisää:

Ferrarin tallipäällikkö peitteli liikutustaan Räikkösen voitosta todella harvinaisella tavalla: ”Minulla ei ole koskaan näitä päässäni”

Räikkösen voitto sai tallitoveri Vettelin todella ristiriitaisiin tunnelmiin: ”Olisi pitänyt olla parempi päivä”

Ällistyttävän kilpailun ajanut Räikkönen otti voiton vastaan tyynesti, mutta myhäillen – "Olen paljon iloisempi kuin toiseksi sijoittuessani"

113 kisan pitkä odotus on ohi! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltojen GP:n todellisessa F1-klassikossa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat