Räikkösen voiton jälkeen riemu repesi Ferrarilla, Jäämies oli oma itsensä – ”Vaimoni ja lapset ovat varmasti iloisia, vaikka lapset luultavasti nukahtivat kesken kisan”

Ferrarin F1-tallissa tunteet olivat pinnassa sunnuntaina, kun Kimi Räikkönen juhli voittoa Texasin Austinissa.

Formula 1
Kimi Räikkönen näyttää peukkua.
Kimi RäikkönenAFP / Lehtikuva

– Viimeinkin, Kimi Räikkönen sanoi kunniakierroksella tiimiradioon voimasanalla höystettynä, kun suomalaiskuskin USA GP:n voitto varmistui.

Räikkönen palasi voittokantaan F1-sarjassa 113 osakilpailun odotuksen jälkeen. Voitto oli Räikköselle uran 21:s. Hän nousi Mika Häkkisen ohi kaikkien aikojen voitokkaimmaksi suomalaiseksi F1-kuljettajaksi.

Ferrarin pilttuussa nähtiin kisan jälkeen aitoa riemua. Tallipäällikkö Maurizio Arrivabene tuuletti voittoa todella villisti ja vapautuneesti.

– Tämä voitto oli Kimin ansiota. Hän ajoi loistavan kilpailun. Koko talli osoitti suurta rohkeutta, Ferrarin selvästi liikuttunut tallipäällikkö Arrivabene hehkutti.

Räikkönen ei riehaantunut voitosta, mutta oli selvästi helpottunut.

– Oli mukavaa todistaa, että pystymme edelleen voittamaan. Olen onnellinen, sillä viime aikoina meillä on ollut kovia viikonloppuja. Vaimoni ja lapset ovat varmasti iloisia, vaikka lapset luultavasti nukahtivat kesken kisan. Olen iloinen meidän kaikkien puolesta, Räikkönen sanoi.

Räikkösen tallitoveri Sebastian Vettel ajoi kilpailussa neljänneksi. Vettelin ohuet MM-saumat pysyivät teoriassa elossa, kun MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Lewis Hamilton sijoittui kolmanneksi.

– Olen todella onnellinen Kimin puolesta, mutta omaan kilpailuuni en ole tyytyväinen. Tämä oli tiimille tärkeä kilpailu. Oli mukavaa nähdä, että kilpailuvauhtimme oli hyvää, omaan suoritukseensa pettynyt Vettel sanoi.

Lue myös:

Kommentti: Michael Schumacherin todella hurjan ennätyksen rikkominen kertoo siitä, miksi Kimi Räikkönen on yhdelläkin mestaruudella F1-legenda

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

Ferrarin tallipäällikkö peitteli liikutustaan Räikkösen voitosta todella harvinaisella tavalla: ”Minulla ei ole koskaan näitä päässäni”

Räikkösen voitto sai tallitoveri Vettelin todella ristiriitaisiin tunnelmiin: ”Olisi pitänyt olla parempi päivä”

Ällistyttävän kilpailun ajanut Räikkönen otti voiton vastaan tyynesti, mutta myhäillen – "Olen paljon iloisempi kuin toiseksi sijoittuessani"

113 kisan pitkä odotus on ohi! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltojen GP:n todellisessa F1-klassikossa

Räikkönen voitti uskomattoman F1-kisan – näin Kimin pitkä odotus päättyi Yhdysvaltojen GP:ssä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat