Suora

  • March Madness: Oregon - Wisconsin 22.3.
  • March Madness: North Dakota Bisons - Duke 23.3.
  • Taitoluistelun MM: jäätanssin vapaatanssi
  • Taitoluistelun MM: miesten vapaaohjelma
  • Urheilustudio
  • Mäkihypyn MC: Planica, joukkuemäki (selostamaton)
  • Mäkihypyn MC: Tshaikovski, naisten kilpailu
  • Planica, miesten joukkuemäki
  • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit

Epäonninen Bottas on ainoa kärkitallin kuljettaja, joka ei ole yltänyt tällä kaudella voittoon – pohti kisan jälkeen tallimääräyksen takia menettämiään sekunteja

Valtteri Bottaksen renkaat olivat aivan lopussa USA:n GP:n lopussa.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas.Getty Images

Kimi Räikkösen voitettua sunnuntain Yhdysvaltain gp:n on Valtteri Bottas F1:n kolmen kärkitallin kuljettajista ainoa, joka ei ole yltänyt tällä kaudella voittoon. Bottaksen tähtäimessä onkin korjata tämä asia kauden kolmen viimeisen kilpailun aikana.

– Tietysti olisi mukavaa voittaa. Tiedän että puhtaasti vauhdin puolesta olisin voittanut joitakin kisoja, mutta paperilla voittoja ei ole, Bottas sanoi ajettuaan viidenneksi Austinissa.

Viime kaudella kolmesti voittanut Bottas on menettänyt tällä kaudella kolme voittoa ilman omaa syytään. Kiinassa hän johti ja olisi luultavasti voittanut, ellei huonoon aikaan tullut turva-auto olisi antanut Daniel Ricciardolle mahdollisuutta vaihtaa renkaita ja paahtaa voittoon. Azerbaidzhanissa Bottaksen rengas räjähti kärkipaikalta kolme kierrosta ennen maalia. Ja syyskuussa Venäjällä paalulta startannut Bottas hallitsi kisaa, kunnes Mercedes käski häntä päästämään MM-sarjaa johtavan tallitoveri Lewis Hamiltonin ohitseen.

– Ei olisi mukavaa päättää kautta ilman yhtään voittoa, kun tallitoveri on voittanut monta kisaa. Olisimme voineet voittaa joitakin kisoja, ja voittoa yritämme jahdata loppukaudella.

Austinissa Bottas joutui kahteen otteeseen päästämään eri taktiikalla ajaneen Hamiltonin ohitseen avittaakseen tätä MM-taistelussa. Hamilton ei kuitenkaan pystynyt vielä varmistamaan mestaruuttaan, vaikka siihen mahdollisuus olikin.

– Olisin toivonut, että hän olisi voittanut mestaruuden jo täällä. Menetin pari kolme sekuntia joka kerta, kun päästin hänet ohi, joten se tietysti haittasi minua vähän. Mutta ehkäpä hän voittaa mestaruuden seuraavassa kisassa.

Bottas ei osannut selittää sitä, miksi hän ei Austinin radalla yltänyt tallitoverinsa vauhtiin.

– Aika-ajoissa en saanut renkaitani ihanteelliseen lämpötilaan, se on ainoa selitykseni. Kisasta en osaa vielä sanoa, mutta meillä oli erilaiset taktiikat.

Yhden pysähdyksen taktiikalla ajaneen suomalaisen renkaista loppui kisan loppukierroksilla pito, ja hän tipahti Sebastian Vettelin taakse viidenneksi. Bottas myönsi, että hänellä ei ollut aseita Vetteliä vastaan kilpailun lopussa.

– Renkaillani oli ajettu noin viisi kierrosta liikaa. Kerroin tallille noin kolme kierrosta ennen loppua, että renkaani olivat todella kuluneet. Minulla oli jokaisessa mutkassa ongelmia pidon kanssa, Bottas selitti.

Lue myös:

Räikkösen voiton jälkeen riemu repesi Ferrarilla, Jäämies oli oma itsensä – ”Vaimoni ja lapset ovat varmasti iloisia, vaikka lapset luultavasti nukahtivat kesken kisan”

Kommentti: Michael Schumacherin todella hurjan ennätyksen rikkominen kertoo siitä, miksi Kimi Räikkönen on yhdelläkin mestaruudella F1-legenda

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

Ferrarin tallipäällikkö peitteli liikutustaan Räikkösen voitosta todella harvinaisella tavalla: ”Minulla ei ole koskaan näitä päässäni”

Räikkösen voitto sai tallitoveri Vettelin todella ristiriitaisiin tunnelmiin: ”Olisi pitänyt olla parempi päivä”

Ällistyttävän kilpailun ajanut Räikkönen otti voiton vastaan tyynesti, mutta myhäillen – "Olen paljon iloisempi kuin toiseksi sijoittuessani"

113 kisan pitkä odotus on ohi! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltojen GP:n todellisessa F1-klassikossa

Räikkönen voitti uskomattoman F1-kisan – näin Kimin pitkä odotus päättyi Yhdysvaltojen GP:ssä

Suosittelemme

Tuoreimmat