Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Savo Volley jatkaa marssiaan kohti huippua, nilkkavamma pitää Ojansivun yhä sivussa

Suurin tavoittein lentopallon Mestaruusliigaan tulleen Savo Volleyn tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivun sairausloma jatkuu vielä ainakin pari viikkoa.

lentopallo
Olli-Pekka Ojansivu lyö palloa verkolla.
Olli-Pekka Ojansivu osaa lyödä palloa kovaa.AOP

Olli-Pekka Ojansivun viisivuotinen sopimus Savo Volleyn kanssa julkaistiin keväällä humoristisella videolla (siirryt toiseen palveluun). Julkistusrainassa vitsailtiin yli 30-vuotiaan huippuhakkurin paikkojen kestämisellä. Videolla lääkäri totesi, että lentopalloilijan ammatinharjoittamiseen ei ole estettä, vaikka seuran puheenjohtaja Tatu Säisä koomisesti pelkäsikin videolla Ojansivun olevan lasinilkka.

Pari viikkoa sitten pilkka osui Ojansivun nilkkaan, kun maajoukkueen entinen ykköshakkurin nilkka pyörähti harjoituksissa (siirryt toiseen palveluun) ympäri ja nivelsiteisiin tuli repeämä. Vamma on paljon hyppyjä sisältävissä lajeissa tyypillinen, mutta estää ammatinharjoittamisen ainakin jokusen viikon ajaksi.

– Mitään juoksemista tai hyppimistä ei ole saanut tehdä. Olen uinut ja käynyt puntilla, mutta en pelannut lentopalloa, Ojansivu kertoi Yle Urheilulle.

Maanantaina Ojansivu kävi magneettikuvassa. Hyppykielto jatkuu vielä kaksi viikkoa, sen jälkeen hakkurin pitäisi päästä takaisin lajiharjoittelun pariin.

Savosta kohti huippua

Ojansivu joutui viikonloppuna seuraamaan sivusta yhtä kotimaisen lentopallosyksyn odotetuimmista kamppailuista, kun Pielaveden Sammon ja kuopiolaisen Lekan fuusiosta isolla rummutuksella ponnistanut Savo Volley kohtasi hallitsevan Suomen mestarin VaLePan. Savo voitti pelin ilman tähtihakkuriaan puhtaasti 3–0.

– Iso peli Kuopiossa ja lauantaipäivä, kyllähän se poissaolo harmittaa, Ojansivu kommentoi reilun tuhannen katsojan edessä pelattua huippumatsia.

Voitto Suomen kenttiä hallinneesta sastamalaisjoukkueesta oli Savo Volleylle tärkeä askel. Savolaisten tavoitteena on kaataa VaLePa myös keväällä. Mestaruusjuhlien merkeissä olisi maukas päättää seuran ensimmäinen kausi.

Syksy on alkanut lupaavasti, vaikka on pitänyt sisällään muitakin takaiskuja kuin Ojansivun loukkaantumisen.

– Hävisimme Hurmokselle cupissa ja liigassa Ettalle, joten kaikki ovat tajunneet ettei loppuun asti mennä kävelemällä. Tavoite on olla siellä, mutta se vaatii vielä helvetisti hommia.

Savo Volley on pelannut Mestaruusliigassa viisi ottelua ja voittanut niistä neljä. Sarjan kärjessä on viidellä voitolla Etta, mutta oululaiset ovat ehtineet pelata jo kahdeksan ottelua.

Savo Volleyn kausi jatkuu tiistaina kotiottelulla Perungan Poikia vastaan.

Olli-Pekka Ojansivua haastatteli artikkelin kirjoittajan lisäksi Kari Salmela.

Savo Volleyn tarkoitus on luoda nostetta lentopallolle pelaamalla kotipelit kahdeksalla eri paikkakunnalla: "Olemme koko Savon joukkue"

Savo Volley yrittää päättää VaLePan valtakauden lentopalloliigassa: "Ilman yhdistymistä pelaisimme sijoista 3–5"

Suosittelemme

Tuoreimmat