Vatsatautiin sairastunut Northug siirrettiin samaan hotelliin Suomen hiihtomaajoukkueen kanssa – hotellissa myös Norjan yhdistetyn joukkue

Italian Val Senalesissa leireilevä norjalainen hiihtotähti Petter Northug on sairastunut oksennustautiin, ja hänet on eristetty muusta joukkueesta toiseen hotelliin.

hiihto
Petter Northug
EPA

Norjan maastohiihtomaajoukkueen hiihtäjä Petter Northug on sairastunut oksennustautiin, jonka epäillään olevan Noro-virus. Northug on maajoukkueen kanssa leirillä Italian Val Senalesissa.

Norjan joukkueen lääkintävastaava Øysten Andersen kertoo, että Northug on siirretty pois samasta hotellista muiden Norjan joukkueen urheilijoiden kanssa. Hänet siirrettiin samaan hotelliin, jossa hänen vanhempansa majoittuvat.

Sattumalta Northugin vanhempien kanssa samassa hotellissa on muitakin, nimittäin myöskin Italian Val Senalesissa leireilevä Suomen maajoukkue. Hotellissa majailee myös Venäjän sekä Sveitsin maajoukkueen hiihtäjiä, mutta myös Norjan yhdistetyn maajoukkuehiihtäjiä.

– Petter on eristetty omaan huoneeseensa. Ymmärrän, että hotellissa on muitakin urheilijoita, ja pahoittelen asiaa. Yritämme löytää hänelle uutta majoituspaikkaa mahdollisimman nopeasti, Andersen toteaa.

Suomen maajoukkueen urheilijat eivät ole kuitenkaan nähneet Northugia hotellissa, eikä tämä heidän tietojensa mukaan ole heidän kanssaan samassa hotellissa.

Myös Norjan maajoukkuehiihtäjä Emil Iversen on sairastunut leirillä vatsatautiin, mutta hän on eristettynä samassa hotellissa norjalaisten kanssa.

Erilaisia kohuja uransa aikana aiheuttanut Northug palasi kesällä takaisin harjoittelemaan Norjan maajoukkueen kanssa. Hänet poistettiin maajoukkueesta aiemmin yhteistyökumppanisotkujen takia.

– Palasin harjoittelemaan maajoukkueen kanssa, koska sain hyvän tarjouksen. Oli tietenkin jännittävää tulla mukaan ryhmään sprinttimaajoukkueessa, Northug kertoi Yle Urheilulle kesällä Imatralla.

– Joukkueessa on urheilijoita, jotka harjoittelevat samalla tavalla kuin minä ja jotka antavat minulle vastusta asioissa joissa voin tulla paremmaksi. Tämän takia tuntui motivoivalta palata maajoukkueesen.

Sekä Northug että hänen joukkuetoverinsa olivat innoissaan hänen paluustaan Norjan harjoituvahvuuteen.

– Porukan kanssa on hienoa olla, ja on erityistä olla samassa joukkueessa Johannes Kläbon kanssa, josta on tullut Norjan uusi tähti. Saan kovaa sparrausta harjoituksissa, Northug totesi.

Korjattu klo 19.07: Lisätty juttuun, että Suomen joukkueen tietojen mukaan Northug ei olisi heidän kanssaan samassa hotellissa.

Lue myös:

Vatsatautista Northugia on tuskin siirretty suomalaisten hotelliin – vuoristo-olosuhteissa sairastumisessa piilee vaara

Northug sai Imatralla Iivo Niskasen päänahan – norjalaiskonkarin katse yhä tiukasti henkilökohtaisessa MM-kullassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat