Suora

  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta
  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma

Tallimääräyksistä kärsinyt Bottas ei nauttinut Räikkösen pitkän kuivan kauden päättymisestä: ”Olisin ollut iloinen Lewisin voitosta”

Valtteri Bottas joutuu kenties kestämään tallimääräyksiä vielä ensi viikonloppunakin, koska Lewis Hamilton ei kyennyt varmistamaan F1-mestaruutta Yhdysvalloissa.

Formula 1
Valtteri Bottas
AOP/XPB Images

Mercedeksen F1-tallin suomalaiskuljettajalla Valtteri Bottaksella ei ollut aihetta juhlaan, kun Ferrarin Kimi Räikkönen nappasi ensimmäistä kertaa yli viiteen vuoteen osakilpailuvoiton. Räikkönen vei voiton Yhdysvaltojen GP:ssä Austinissa ennen Red Bullin Max Verstappenia sekä Bottaksen tallitoveria Lewis Hamiltonia.

Bottas jäi kisassa viidenneksi ja kärsi kaksi kertaa tallimääräyksistä, joilla Mercedes yritti varmistaa Hamiltonille F1-mestaruuden. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska Ferrarin Sebastian Vettel oli neljäs.

Bottakselta kysyttiinkin kisan jälkeen, onko hän turhautunut mahdollisesti tallimääräyksien jatkumisesta ensi viikonloppuna Meksikon osakilpailussa. Hamilton tarvitsee mestaruuteen Meksikossa vain seitsemännen sijan.

– Olisin ollut iloinen, jos Lewis olisi voittanut täällä, Bottas totesi crash.netin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Mercedeksen suomalaiskuljettaja on ollut tällä kaudella peräti seitsemän kertaa kakkonen. Yhdysvaltoja edeltäneissä Japanin ja Venäjän osakilpailussa Bottas joutui tyytymään kakkossijaan, koska Hamiltonille haluttiin pedata mahdollisuudet kuljettajien mestaruuteen.

Sunnuntaina Texasissa Bottaksella ei ollut mahdollisuuksia palkintokorokkeelle. Peräti 18. ruudusta lähtenyt Verstappen tykitti ensiksi ohi rengasongelmista kärsineen Bottaksen. Sitten Hamilton tuli ohi tallimääräyksellä. Lopuksi Vettel tuli vielä ohi ja nousi neljänneksi.

– Oli ehkä viisi kierrosta liikaa renkaille, Bottas avasi.

– Kerroin tallille kolmisen kierrosta ennen loppua, että renkaat alkoivat yhtäkkiä loppua.

Lue lisää:

Asiantuntija hehkuttaa Räikkösen virheetöntä viikonloppua: “Kimi ansaitsi voiton, ja koko formulayleisö eli hänen mukanaan”

Epäonninen Bottas on ainoa kärkitallin kuljettaja, joka ei ole yltänyt tällä kaudella voittoon – pohti kisan jälkeen tallimääräyksen takia menettämiään sekunteja

Räikkösen voiton jälkeen riemu repesi Ferrarilla, Jäämies oli oma itsensä – ”Vaimoni ja lapset ovat varmasti iloisia, vaikka lapset luultavasti nukahtivat kesken kisan”

Kommentti: Michael Schumacherin todella hurjan ennätyksen rikkominen kertoo siitä, miksi Kimi Räikkönen on yhdelläkin mestaruudella F1-legenda

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

113 kisan pitkä odotus on ohi! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltojen GP:n todellisessa F1-klassikossa

Suosittelemme

Tuoreimmat