Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Kommentti: Petra Ollilla on toiseen peräkkäiseen MM-finaaliin kaikki mahdollisuudet

Petra Ollin tie MM-finaaliin on kivinen, mutta ykkössijoitettu välttää muut maailmanrankingin kärkinaiset heti alkuun, kirjoittaa Jarkko Ala-Huikku.

paini
Petra Olli (vas.)
Vääntääkö Petra Olli (vas.) itsensä kolmen vuoden takaisen tapaan itsensä MM-finaaliin?Stanislav Krasilnikov/TASS/All Over Press

Petra Olli avaa MM-painiurakkansa tänään Bulgarian Sofia Georgievaa vastaan. Suomalainen etenisi kultakamppailuun kolmella voitolla, mutta tie on kivinen. Kaavion samalla puolella majailee naispainin ehdottoman ykkösmaan, Japanin edustaja.

Olli on kerännyt tämän vuoden rankingturnauksista pisteitä siihen tahtiin, että hän on 65-kiloisten ykkössijoitettu. Hänet sijoitetaan ottelukaavioon numerolle yksi, eikä hän voi alkuun kohdata maailmanrankingin muita kärkinaisia.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lappajärveläinen kävelisi MM-finaaliin. Avauskierroksella Olli joutuu heti painimaan tosissaan, sillä vastaan tulee kesällä alle 23-vuotiaiden EM-hopeaa napannut Bulgarian Sofia Georgieva.Muita arvokisamitaleja ei sofialaisen palkintokaapista löydy, joten Olli on ehdottomasti tämän kamppailun suuri suosikki. Naiset eivät ole koskaan kohdanneet kisoissa eikä harjoitustilanteessa.

Voitto bulgaarista veisi puolivälierävaiheeseen, johon vastustajaa haetaan intialaisen ja ukrainalaisen välienselvittelystä. Ukrainan Ilona Prokopevniuk on tämän ottelun suosikki ja Ollin voittaessa bulgaarin, vastaan olisi tulossa ukrainalainen. Tämän vuoden 23-vuotiaiden Euroopan mestaria ja viime vuoden saman ikäluokan MM-kakkosta suomalainen ei ole aiemmin kohdannut. Se on Ollin tapauksessa usein hyvä asia ja hän itse tykkää enemmän tällaisesta lähtökohdasta.

Jos aamun kaksi kamppailua menevät suunnitelmien mukaan, taistellaan illalla finaalipaikasta todennäköisesti Japanin Ayana Gempein kanssa. Toki japanilaisenkin pitää pari matsia pohjille hoitaa, mutta 23- ja 20-vuotiaden ikäluokkien maailmanmestari on ilman muuta ennakkoon Ollin lohkon pahin vastustaja. Japani hallitsee naispainia lähes suvereenisti ja heillä on jokaisessa sarjassa kivikova edustaja.

Gempein kanssa suomalainen on ottanut Aasian leireillä tuntumaa ihan tasapäin, joten Petra Ollilla on huomenna kaikki mahdollisuudet edetä Budapestissa uransa toiseen MM-finaaliin.

65-kiloisten karsintakierros käynnistyy tiistaina kello 11.30.

MM-painien tiistain mitalisessiosta alkaa lähetys Areenassa kello 17.40. Lähetys TV2:ssa käynnistyy kello 18.00.

Korjattu klo 9.34 65-kiloisten karsintakierroksen käynnistymisaika.

Lue myös:

Petra Olli aloittaa tällä viikolla MM-kisoista uransa kaksi tärkeintä vuotta, mutta mitaleista taistellaan nyt ”väärässä” sarjassa: ”Mietitään painon pudottamista ensi vuonna”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat