Suora

  • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
  • Jääkiekon U18 MM: Puolivälieräottelu USA - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, puolivälieräottelu USA - FIN
  • SM-liigan kolmas loppuottelu Kärpät-HPK
  • Jääkiekon Nordic cup: FIN - SWE
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Voittaja-Räikkösen huomaavaista elettä palkintokorokkeella hehkutetaan: ”Todella tyylikäs hetki”

Kimi Räikkönen otti lippalakin pois päästä saadessaan palkinnon Austinin GP:ssä Yhdysvaltojen maavoimien kenraalilta toisin kuin muut palkintokorokkeella olleet kuljettajat. Se on herättänyt kunnioitusta F1-piireissä.

Formula 1
Kimi Räikkönen
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Maanantaina Ferrarin Kimi Räikkönen on ollut suuri puheenaihe ympäri maailmaa. Räikkönen voitti F1-osakilpailun 2044 päivän tauon jälkeen, kun hän pääsi korkeimmalle korokkeelle Yhdysvaltojen GP:n päätteksi. Yksi hehkuttu näkökanta onkin liittynyt Räikkösen toimintaan palkintokorokkeella Austinin radalla Texasissa.

Palkintoja oli jakamassa Yhdysvaltojen maavoimien kenraali John M. Murray. Toiseksi tullut Red Bullin Max Verstappen ja kolmanneksi jäänyt Mercedeksen Lewis Hamilton pitivät rengasvalmistajan lippalakkeja päässään, mutta Räikkönen otti lakkinsa pois Murrayn antaessa voittopokaalia.

Arvostettu F1-toimittaja Will Buxton nosti tilanteen esiin ihaillen Twitter-tilillään.

– Olen todella vaikuttunut siitä kunnioituksesta, mitä Räikkönen osoitti kenraali John M. Murraylle. Usein unohdetaan, että Kimi, kuten myös kaikki suomalaiset, suorittavat varusmiespalveluksen. Oli todella tyylikäs hetki Kimin tajutessa ketä hän kättelee ja otti yhtäkkiä pois lakkinsa, Buxton kirjoitti.

Buxtonin twiittiin tuli todella paljon ylistäviä kommentteja.

Häntä myös muistutettiin Kiinan GP:n tapahtumista ennen starttia. Kuljettajat ja heitä saattaneet lapset olivat kerääntyneet kuuntelemaan Kiinan kansallislaulua. Tuolloin erään käyttäjän mukaan Kimi oli käskenyt yhtä poikaa ottamaan lakkinsa pois päästä.

Osa käyttäjistä tarttui myös Buxtonin havaintoon suomalaisten asevelvollisuudesta. Yksi käyttäjä julkaisi Räikkösestä kuvan varusmiespalvelusajoilta. Kuvassa Räikkönen pelaa pelikonsolilla.

Lue lisää:

Italiassa ylistetään suurta Kimi Räikköstä – maailman vanhin urheilulehti revitteli poikkeuksellisesti

Kommentti: Michael Schumacherin todella hurjan ennätyksen rikkominen kertoo siitä, miksi Kimi Räikkönen on yhdelläkin mestaruudella F1-legenda

Asiantuntija hehkuttaa Räikkösen virheetöntä viikonloppua: “Kimi ansaitsi voiton, ja koko formulayleisö eli hänen mukanaan”

Tallimääräyksistä kärsinyt Bottas ei nauttinut Räikkösen pitkän kuivan kauden päättymisestä: ”Olisin ollut iloinen Lewisin voitosta”

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

113 kisan pitkä odotus on ohi! Kimi Räikkönen voitti Yhdysvaltojen GP:n todellisessa F1-klassikossa

Räikkönen voitti uskomattoman F1-kisan – näin Kimin pitkä odotus päättyi Yhdysvaltojen GP:ssä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat