Suora

  • Tukholman Dota 2 -major: Pudotuspelit
  • Jääkiekkokierros
  • Oslo, miesten takaa-ajokilpailu
  • Taitoluistelun MM, jäätanssin vapaatanssi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon EM-karsinnat: Italia - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Ronaldo palaa Manchesteriin myrskyn silmässä, Real-valmentajan aika käy vähiin

Viime vierailullaan Old Traffordilla 2013 Cristiano Ronaldo masensi ManU-fanit.

Mestarien liiga
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo.EPA

Jalkapallon Mestarien liigan tiistaisen peliryppään seuratuin ottelu on Manchester United – Juventus. Vielä kiinnostavampi on Real Madridin päävalmentajan Julen Lopeteguin kohtalo.

Espanjan liigassa tasapelipiste neljästä viime ottelusta, Mestarien liigassa takana tappio Moskovan TsSKA:lle. Realin viime aikojen saldo Lopeteguin johdolla on maailman mahtiseuralle ennennäkemättömän surkea.

Lopeteguin jalkapallovuosi on ollut synkkä. Viime kesänä Real-sopimuskiireiltään hän joutui jättämään Espanjan vastuuvalmentajan tehtävät juuri MM-turnauksen kynnyksellä, ja maajoukkueen taival tyssäsi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Julen Lopetegui lehdistötilaisuudessa.
Julen Lopetegui.Getty Images

Mestarien liigassa tshekkiläistä Viktoria Plzeniä vastaan muu kuin voitto sinetöisi Lopeteguin pikapotkut. Näin hän joutuisi syrjään jo ennen ensi sunnuntain Barcelona-huippukohtaamista.

– Julenin takana on koko joukkue, Realin topparitähti Sergio Ramos sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan lauantaina. Madridilaisjoukkue oli juuri hävinnyt Espanjan liigassa Levantelle.

– Luotan joukkueeseen enemmän kuin koskaan, Lopetegui vakuutteli tiistaina.

Se voi pitää paikkaansa, mutta Real Madridin ripeäliikkeinen puheenjohtaja Florentino Perez tuskin ajattelee Lopeteguista yhtä kauniisti.

Paluu vanhalle kotikentälle

Ennen Lopeteguin valmennuskautta Cristiano Ronaldo voitti Real Madridissa kolme Mestarien liigatitteliä putkeen. Sitten Ronaldo siirtyi Juventukseen, jossa hän palaa tähteytensä syntysijoille, Manchesterin Old Traffordille. Ronaldo pelasi ManU:ssa vuodet 2003–09.

Valenciaa vastaan hankkimansa pelikiellon takia häneltä jäi väliin Juventuksen edellinen Mestarien liigapeli sveitsiläistä Young Boysia vastaan. Ronaldon paluuta Manchesteriin varjostaa häntä vastaan esitetty raiskaussyyte.

Viime vierailullaan Old Traffordilla 2013 Ronaldo masensi ManU-fanit tekemällä Mestarien liigan ratkaisevassa neljännesvälieräpelissä Real Madridin voittomaalin. Ottelu oli Manchester Unitedin valmentajasuuruuden Alex Fergusonin viimeinen europeli valmentajana.

– Unohtumaton ja hyvin tunteellinen ilta. Fanit ottivat minut vastaan suurin tuntein, Ronaldo on muistellut.

Realin ja Ronaldon päävalmentaja oli tuolloin Jose Mourinho, joka luotsaa nykyään ManU:a.

– Ronaldo on yksi maailman parhaista pelaajista. Kukaan ei voi olla hänestä toista mieltä. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista. Se on ihan selvää, Mourinho sanoi maanantain lehdistötilaisuudessa.

Katso Mestarien liigan tulokset, lohkotilanteet ja parhaat maalintekijät Mestarien liigan Kisaoppaasta.

Lue myös:

Arsenal tekee vain kauniita maaleja – 10:s voitto-ottelu putkeen tykkimiehille

Suosittelemme

Tuoreimmat