Suora

  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta
  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma

Olli mitaliotteluihin MM-painissa! "Petralla on paljon petrattavaa iltaan"

Petra Olli oli Intian Ritu Ritua vahvempi MM-puolivälierässä pistein 6-2.

paini
Petra Olli, arkistokuva
Petra Olli, arkistokuvaEPA

Petra Olli on edennyt painin MM-välieriin Budapestissa Unkarissa. Olli eteni 65-kiloisten mitaliotteluihin voittamalla puolivälierässä Intian Ritu Ritun 6-2.

– Alkuun tuntui, että tämä vastustaja ei liiku mihinkään. Mutta kyllä se siitä rupesi liikkumaan. Ei näyttänyt kovin erikoiselta, mutta hyvin ensimmäisellä jaksolla käänsi tilanteita itselleen. Ei ollut helppo voitto, mutta tilanne oli hallinnassa, Olli kuvaili Yle Urheilulle Budapestissa.

Välierässä Ollia vastaan asettuu Japanin Ayana Gempei. Hän on 23-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden maailmanmestari. Japanista tulee muutenkin kovia naispainijoita.

– Aina odotetaan kovaa matsia, kun Japanista tulee semifinaalivastus. Muutaman kerran olemme painineet treenileirillä aika tiukkaankin. Tulee varmasti tiukka iltapuhde, mutta kaiki irti otettavissa ladataan siihen otteluun. Hienoa, että pari matsia on voitettu. Odotan innolla iltaa, Olli sanoo ennen lähtöä hotelille palautumaan.

– Petralla on paljon petrattavaa iltaan.

Avausottelussaan Olli väänsi tasan 4–4 bulgarialaisen Sofia Georgievan kanssa, mutta Olli eteni jatkoon korkeampiarvoisen suorituksen turvin.

Kolme vuotta sitten Olli otti 58-kiloisten sarjassa MM-hopeaa. 24-vuotias Olli on saavuttanut nuoresta iästään huolimatta myös jo kaksi EM-kultaa ja yhden EM-pronssin.

Lähetystä MM-välieristä voi seurata Yle Areenassa kello 17.40 alkaen ja Yle TV2:ssa kello 18 alkaen. Jos Olli voittaa Gempein, niin hän etenee huomenna keskiviikkona käytävään loppuotteluun.

Lue lisää:

Petra Olli voitti MM-painin avausottelunsa korkeampiarvoisen suorituksen turvin: "Työn ja tuskan takana oli tämä"

Kommentti: Petra Ollilla on toiseen peräkkäiseen MM-finaaliin kaikki mahdollisuudet

Petra Olli aloittaa tällä viikolla MM-kisoista uransa kaksi tärkeintä vuotta, mutta mitaleista taistellaan nyt ”väärässä” sarjassa: ”Mietitään painon pudottamista ensi vuonna”

Suosittelemme

Tuoreimmat