Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Suomalaistähti löytänyt hurjan iskun Antti Törmäsen komennossa – Toni Rajala johtaa Sveitsin liigan maalipörssiä: "Täällä varotaan vähemmän virheitä"

Toni Rajala pelaa kolmatta kauttaan Sveitsin liigan Bielissä. Suomalaishyökkääjä on puhjennut kukkaan Antti Törmäsen alaisuudessa.

jääkiekko
Toni Rajala liekkikypärä päässä.
Toni Rajalan liekkikypärä tarkoittaa sitä, että hän on joukkueensa tehokkain pelaaja.Timo Teräväinen

27-vuotias suomalaishyökkääjä Toni Rajala johtaa Sveitsin jääkiekkoliigan maalipörssiä, kun sarjasta on pelattu reilut kymmenen kierrosta. Sarjakärki Bieliä edustava Rajala on kirjannut 13 ottelusta tehot 8+5=13. Lukema oikeuttaa pistepörssin neljänteen sijaan.

Antti Törmäsen luotsaama Biel voitti tiistai-illan vieraspelissä Zürich Lionsin maalein 6–3. Ottelun 4–1-voittomaalin tehnyt Rajala kirjasi ottelusta tehot 1+1.

– Pääsin katkaisemaan vastustajan harhasyötön. Vedin lämärin silmät kiinni täysillä. Se meni tolpan kautta sisään, Rajala kuvaili illan osumaansa Yle Urheilulle.

– Voittopeli on aina hyvä homma. Ottelussa oli vaikeita kohtia, mutta 6-3-voitto tuli. Taistelimme hyvin ja saimme tehtyä tärkeitä maaleja. Lopussa meinasimme sössiä, mutta saimme hienon ja tärkeän voiton, Rajala sanaili.

Rajala pelaa Bielissä nyt kolmatta kauttaan. Kaudella 2016–17 hän kirjasi 36 runkosarjaottelusta tehot 16+8. Viime kaudella tahti parani ja hän rohmusi 44 (16+19) paunaa. Nyt Rajalalla joukkueen keltainen liekkikypärä päässään, mikä kertoo siitä, että hän on joukkueensa tehokkain pelaaja.

Antti Törmänen ja Toni Rajala
Timo Teräväinen

– En henkilökohtaisesti tykkää tuosta kypärästä, mutta onhan se kiva pitää liekkikypärää päässä. Kyllähän tuo kypärä kertoo sen, että on mennyt hyvin. Onhan se kunnia pitää tuota päässä. Yritetään pitää sitä koko kausi päässä.

Rajala johtaa kahdeksalla osumallaan Sveitsin liigan maalipörssiä.

– Hyvin on homma toiminut, kiekko on mennyt hyvin maaliin. Täytyy tehdä jatkossakin hommia ja ampua paljon maalia kohti. Alkukausi on lähtenyt hyvin liikenteeseen.

Bielille liigan piikkipaikka on iso asia, sillä menneinä vuosina joukkueelta ei osattu odottaa menestystä.

– Nyt olemme olleet jo pari vuotta kärkipään puolella, mutta sitä ennen jengi oli häntäpäässä. Tämä on iso asia koko Bielin kaupungille ja koko seuran organisaatiolle, Rajala valotti.

Joukkueen käännekohta nähtiin Rajalan mukaan viime kaudella, kun Törmänen tuli Bielin peräsimeen kesken kauden.

– Antti toi vähän uusia juttuja. Siitä lähtien jokainen jätkä on antanut kaikkensa jäällä. Isoin syy menestykseen on se, että pelaamme hyvin joukkueena. Teemme aina paljon töitä, uransa aikana myös muun muassa AHL:ssä, Ruotsin pääsarjassa ja KHL:ssä pelannut Rajala pohti.

Ilveksen kasvatin mukaan suurin ero Suomen ja Sveitsin liigojen välillä on se, että Sveitsissä höntyillään enemmän ja mennään nopeasti päästä päähän.

– Suomessa pelataan ehkä enemmän trap-tyylistä kiekkoa. Suomessa seistään ja odotellaan, että vastustaja tuo kiekon ylös. Täällä varotaan ehkä vähän vähemmän virheitä – pelataan rohkeammin. Täällä luistellaan paljon, kun mennään ylös ja alas paljon. Ainakin yleisö tykkää tästä, Sveitsissä hyvin viihtyvä Rajala päätti.

Rajalaa haastatteli Timo Teräväinen.

Lue myös:

Antti Törmänen pääsi vihdoin Sveitsiin ja loihti Bielin kiekkoihmeen – "Täällä kaikki huomio keskittyy päävalmentajaan"

Columbus Blue Jackets palkkasi suomalaislääkärin opettamaan NHL-tähdille nukkumista: "Valtaosa huippu-urheilijoista nukkuu liian vähän"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat