1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Suomeen nimitettiin kuusi uutta Jääkiekkoleijonaa – aateloitujen joukossa meritoituneita olympiamitalisteja ja erotuomarijohtaja

Suomen Jääkiekkomuseo on aateloinut Jääkiekkoleijonat numeroilla 247–252.

Kuva: EPA / Robert Ghement

Suomen Jääkiekkomuseo on julkistanut kuuden uuden jääkiekkoaatelisen nimet. Jääkiekkoleijoniksi nimettiin Kirsi Hänninen (247), Olli Jokinen (248), Antero Niittymäki (249), Jarkko Ruutu (250), Kimmo Timonen (251) ja Jyri Rönn (252).

Hännisestä tuli Jääkiekkoleijona numero 247. Hänet valittiin vuoden 1999 MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Hänninen kuului myös Suomen olympiapronssia Naganosta vuonna 1998 voittaneeseen joukkueeseen. Urallaan hän voitti myös neljä MM-pronssia.

Suomalaiset NHL-tähdet saivat myös odotetusti tunnustusta. Jokinen sai Jääkiekkoleijonan arvonimen erityisesti yhdeksän arvokisamitalinsa johdosta. Niittymäen erityisansioiksi taas luettiin valinta Torinon olympialaisten parhaaksi maalivahdiksi. Torinon hopeajoukkueesta Jääkiekkoleijoniksi nimettiin myös Ruutu ja uransa Stanley Cupiin päättänyt Timonen.

Erotuomarikategoriaan nimettiin SM-liigan erotuomarijohtaja Rönn. Häntä voidaan pitää suomalaisten erotuomareiden edelläkävijänä, sillä Rönnistä tuli vuonna 2011 ensimmäinen erotuomariammattilainen, kun hän siirtyi viheltämään KHL-kaukaloihin. Rönn vihelsi urallaan myös kaksissa olympialaisissa ja seitsemissä MM-kisoissa.

Jääkiekkomuseo palkitsi myös elämäntyöpalkinnolla Kalevi Helppolaisen ja Reijo Mäki-Korvelan.

Aatelointitilaisuus järjestetään Helsingissä perjantaina 9. marraskuuta.

Lue lisää:

Leijonien legendaarinen huoltaja Erkki "Neka" Haapanen on kuollut – "Elämäni hienoin jääkiekkoihminen"