Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Petra Ollin uskomattoman sisukkaat otteet eivät yllättäneet painilegendaa – 21 vuoden taakka lähti vihdoin harteilta: "Liian pitkä aika siihen meni"

Painin edellinen suomalainen maailmanmestari uskoo, että koko laji saa nostetta Ollin maailmanmestaruudesta.

paini
Petra Olli
Näin Petra Olli paini MM-kultaa!

Painilegenda ja kreikkalais-roomalaisen painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela jännitti Budapestin MM-loppuottelua lentokentällä. Puhelimen ruutua tihrustaessa ilmajokelainen ei saanut aivan tarkkaa kuvaa dramaattisen ottelun kaikista käänteistä, mutta tämä ei lopputuloksen myötä juuri haitannut.

Petra Ollin käsi nostettiin ylös maailmanmestaruuden merkiksi.

– Sekavahan se oli kaiken kaikkiaan. Jännittäviä tilanteita ja vaiheita, ja päättyi hienosti suomalaisittain, Yli-Hannuksela tunnelmoi Yle Urheilulle.

Marko Yli-Hannuksela
AOP

Yli-Hannuksela juhli MM-kultaa Puolassa vuonna 1997. Tuskin kukaan olisi tuolloin uskonut, että seuraavaa suomalaispainijan maailmanmestaruutta jouduttaisiin odottamaan yli 21 vuotta.

– Se oli hienoa, että saimme uuden maailmanmestarin Suomeen. Liian pitkä aika siihen meni. Nyt mestaruuksia on otettava naisissa ja miehissä nopeammalla syklillä lisää. Tästä on hyvä muidenkin ponnistaa eteenpäin, Yli-Hannuksela korosti.

– Kyllähän tämä antaa lajille rajusti uskoa lisää. Menemme eteenpäin joka rintamalla. Kesän mittaan on tullut kaikenlaisia uusia hienoja saavutuksia.

Yli-Hannuksela on seurannut Ollin uraa läheltä jo pitkään. Hän ei näin yllättynyt siitä, että Olli väänsi koko MM-ottelusta toiseen tarvittavat voittopisteet viimeisten hetkien aikana.

– Hänelle tyypillistä on ollut, että ottelut ratkeavat aivan viime hetkillä hänen edukseen. Yleensä Petran käsi on noussut ylös, kuten tälläkin kertaa.

– Petra voi kaikkien vammojen jälkeen jatkaa tästä helpottuneena. Hän on lopullisesti palannut maailman terävimmälle huipulle. Seuraavaksi on edessä kaksi todella tärkeää vuotta uran kannalta. Mestaruus antaa varmasti hyvän potkun niitä ajatellen, Yli-Hannuksela painotti.

Lisätty Marko Yli-Hannukselan titteli kello 8.20.

Lue lisää:

Elä uudelleen Petra Ollin kultapaini! Maailmanmestaruus ratkesi käsittämättömän jännittävän haastosirkuksen jälkeen

Uskomatonta draamaa – Petra Olli paini upeasti MM-kultaa!

Petra Olli raivostui itselleen, vaikka oli juuri voittanut maailmanmestaruuden: "Jos joku oli saatanallinen ralli, niin tämä"

Pettymykset kasvattivat Petra Ollista maailmanmestarin – kultamitali kirkastaa monta karvasta hetkeä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat