Tennistähti Caroline Wozniacki sairastui nivelreumaan: "Luulin oireita flunssaksi"

Maailmanlistan kolmonen Caroline Wozniacki sai tietää sairaudestaan ennen US Openia, mutta kertoi siitä julkisuuteen vasta nyt.

Caroline Wozniacki Kuva: Fred Lee/Getty Images

Tanskalainen tennistähti Caroline Wozniacki yrittää päästä sinuiksi nivelreumadiagnoosin kanssa. Wozniacki kertoi sairaudesta torstaina karsiuduttuaan jatkosta WTA-finaaliturnauksessa Singaporessa.

Nivelreuman oireita ovat esimerkiksi nivelten turvotus ja kipu sekä sormien jäykkyys. Alkuoireisiin kuuluu lisäksi yleiskunnon lasku ja väsymys.

– Olin huonovointinen Wimbledonin jälkeen, ja luulin oireita flunssaksi. Yhdysvaltain avointen jälkeen oli pakko selvittää, mistä oikein on kyse, Wozniacki kertoi.

Maailmanlistan kolmosen mukaan diagnoosi oli aluksi järkytys. Hän kuitenkin yrittää pysyä positiivisella mielellä.

– Sitä tuntee olevansa urheilijana huippukunnossa, ja sitten yhtäkkiä pitää selvittää, miten reuman kanssa eletään, Wozniacki kertoi.

Hänen on opittava tulemaan toimeen sairauden kanssa, sillä siitä ei voi parantua.

– Joinakin päivinä on vaikea päästä sängystä ylös, mutta toisina päivinä olo on ihan hyvä, 28-vuotias pelaaja kertoi ja toivoi voivansa auttaa muita nivelreuman kanssa kamppailevia.

Tennistähti kertoi, että sairaus todettiin melko aikaisessa vaiheessa. Hän on kiitollinen siitä, että nykypäivänä sairauteen on paljon sitä helpottavia asioita.

Wozniacki toivoo, että hän voisi olla roolimalli muille nivelreumaa sairastaville.

Tällä kaudella Wozniacki saavutti uransa ensimmäisen Grand Slam -turnausvoiton voitettuaan Simona Halepin Australian avoimissa.

Lue myös: