Ässät ei antanut vain potkuja urheilutoimenjohtaja Korpisalolle, vaan lakkautti koko pestin: ”Emme halua samaa taloudellisesti kuin viime vuonna”

Liigan sarjajumbossa Porin Ässissä urheilutoimenjohtajan tehtäviä jakaa jatkossa useamman henkilön ryhmä.

Kuva: Liiga

Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen valotti Yle Puheen jääkiekkokierroksella sitä, miten urheilutoimenjohtajana toiminut Jari Korpisalo sai potkut tehtävästään perjantaina. Lehtinen kertoi, Ässien hallitus päätti ensinnäkin lopettaa urheilutoimenjohtajan pestin taloudellisista ja urheilullisista syistä. Korpisalon sopimus päätettiin, ja työvelvoite päättyi perjantaina.

– Tällä hetkellä seurassa ollaan pysytty budjetissa sovitulla tavalla, mutta tehtäväni on ennustaa tulevaisuutta ja arvioida taloudellista kykyä. Urheilullinen menestys ei ole ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt olla.

Vaikka Ässät taisteli perjantaina itsensä rangaistuslaukauskisaan sarjakärki Kärppiä vastaan, niin silti sen alkukausi on ollut lohduton. Ässät on kerännyt 16 ottelussa vain 10 pistettä.

– Nyt yleisömäärät ja muu ottelussa tapahtuva myynti vaikuttaa siihen, että tiettyjä toimenpiteitä piti tehdä tulevaisuutta silmällä pitäen, Lehtinen taustoittaa.

Ässät teki myös edellisellä tilikaudella 450 000 euron tappion.

– Tietysti haluamme varmistaa tällä sen, että ei käy niin kuin viime kaudella taloudellisesti. Nyt meidän pitää seurata sitä, että pysymme meidän luvuissa ja pystymme sitä kautta rakentamaan tulevaisuutta, Lehtinen sanoo

Lehtinen ei halua sanoa, että Korpisalo olisi epäonnistunut tehtävässään. Hän on sen sijaan äärettömän kiitollinen Korpisalon hyvästä työstä. Jatkossa Lehtisen mukaan Ässissä on tarkoitus perustaa ryhmä, joka vastaa urheilutoimenjohtajalle kuuluneista tehtävistä.

– Ryhmän kokoonpanosta tiedotetaan myöhemmin, kun siitä on tiedotettavaa, Lehtinen sanoo.

Lue lisää: