1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kotkaniemi pysyy Pohjois-Amerikassa - Juuso Välimäelle myös kauden 10. ottelu

Vastoin kauden alla olleita ennakko-odotuksia Jesperi Kotkaniemi pelaa Bostonissa Bruinsia vastaan jo 10. perättäisen NHL-ottelunsa sunnuntaiaamuna Suomen aikaan

Jesperi Kotkaniemi Kuva: Vincent Ethier/Icon Sportswire/AOP

Jesperi Kotkaniemen pelaaminen tietää samalla sitä, ettei suomalaissentteri palaa Poriin Ässien avuksi.

Kotkaniemi on uurastanut Montrealin kolmosketjussa keskushyökkääjänä ja ylittänyt pelillisesti häneen asetetut odotukset, vaikka 18-vuotiaan nuorukaisen maalitili on vielä avaamatta. Canadiens siis "polttaa" tietoisesti Kotkaniemen tulokassopimuksesta ensimmäisen vuoden ja hän pysyy Montrealissa ainakin tällä hetkellä. Jossain vaiheessa AHL saattaa tulla kuitenkin kysymykseen.

– Minusta hän (Kotkaniemi) on hoitanut hommansa todella hyvin. Nuori, lahjakas pelaaja, joka oppii koko ajan pieniä, pelillisiä asioita lisää ja sen kun kehittyy paremmaksi pelaajaksi peli peliltä. Näen hänessä paljon samaa kuin David Pastrnakissa, joka löi itsensä läpi samanikäisenä Bostonissa kaudella 2014-15, kuvasi Claude Julien (siirryt toiseen palveluun), joka valmensi ennen Montreal-pestiään kymmenen kautta Bruinsia.

Henri Jokiharjusta tuli torstaina ensimmäinen tämän kauden suomalaistulokas, joka ylsi kymmeneen pelattuun NHL-otteluun. Yhdeksän ottelun rajalla ovat myös Dallasin Miro Heiskanen ja Calgarylle yhden maalin iskenyt puolustaja Juuso Välimäki, joka esiintyy Washingtonia vastaan.

Juttua korjattu klo 00.00. Juuso Välimäkl on sittenkin Calgaryn kokoonpanossa ja hän pelaa kauden 10. ottelunsa, eli hänenkin tulokaspestin ensimmäinen vuosi astuu voimaan.