Suora

  • Futsal-liiga, miesten 3. loppuottelu KaDy - Leijona Futsal
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilman NHL-varausta jäänyt Antti Suomela onnistui murtautumaan Stanley Cup -suosikin kokoonpanoon – uran ensimmäinen maali NHL:ssä vähensi paineita

Vahvasti NHL-pestinsä aloittanut sentteri on tyytyväinen suorituksiinsa ja tähyää korkeimmalle huipulle.

urheilu
Antti Suomela lähikuvassa.
AOP

ANAHEIM. Keskushyökkääjä Antti Suomelalta irtoaa helpottunut hymy harjoitusten jälkeen Kaliforniassa. Taakka putosi harteilta, kun tulokas iski uransa ensimmäisen NHL-maalin varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa pelatussa mittelössä Carolinaa vastaan.

– Tuntuu tosi hyvältä. Maalia oltiin jonkun verran odoteltu, kun muutenkin pelit ovat menneet hyvin, Suomela myöntää huojentuneena Yle Urheilulle.

Suomela on hanakasti kiinni kiekossa, ja hänellä on 21 laukausta maalia kohti kymmenessä pelissä. Avausmaali oli kovan työn takana, kun keskialueella kiekon saanut suomalainen runnoi läpi Carolinan puolustuksen.

– Kyllä se aika tiukille meni, kun minua myös kampattiin. Piti olla tarkkana, etten pudonnut naamalleni. Aika myöhään tiesin, että tulen onnistumaan, mutta hyvä, että meni sisään.

Sen enempää maalia ei juhlittu, sillä Carolina nappasi kaksi pistettä voittolaukauskilpailun myötä 4–3 päättyneestä ottelusta.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä ja johdettiin sen jälkeen. Sitten hävittiin liikaa kaksinkamppailuja ja oltiin huolimattomia kiekon kanssa. Meidän pitää saada enemmän hyökkäyspeliä aikaan, Suomela miettii.

Pistekin on tärkeä, vaikka kausi on vasta aluillaan. Sharks on yksi Stanley Cup -suosikeista ja johtaa Pacific-divisioonaa 12 pisteellä.

Joonas Donskoi tavoittelee kiekkoa ottelussa Carolinaa vastaan. Antti Suomela taustalla.
Joonas Donskoi on opastanut Suomelaa alkuun NHL-uralla.AOP

Suomi–Ruotsi-yhteistyö sujuu

Suomela on löytänyt paikkansa Joonas Donskoin ja Marcus Sörensenin keskellä kolmosketjussa.

– Joonaksen ja Sörensenin kanssa on ollut kiva pelata. Kemiamme ovat kohdanneet hyvin.

JYP:in paidassa kaksi viime kautta pelannut Suomela arvostaa Donskoin apua kentällä.

– Kyllähän se auttaa, kun on yhteinen kieli. Voidaan käydä vielä enemmän asioita läpi, ja saan kaiken tarvittavan sanottua. On se helpottanut sopeutumista, kun Joonas kertoi minulle tästä kaikesta jo ennen ensimmäistä peliä. Osasin odottaa, mitä tuleman pitää.

Suomela puski itsensä Sharksin kokoonpanoon harjoitusleirin näyttöjen kautta. Pisteitä on kertynyt neljä (1+3).

– Olen tyytyväinen alkuun. Olen vähän myöhäisherännäinen, kun minua ei varattu mihinkään nuorempana. Matka oli pitkä, mutta onneksi olen pystynyt kehittymään pelaajana myöhemmin ja sain vakuutettua Sharks-valmennuksen kyvyistäni.

Viime kaudella SM-liigan pistepörssin (29+31) voittaneella Suomelalla on Sharksin kanssa yksivuotinen sopimus, joten näyttöjä on tultava tasaiseen tahtiin.

– Koko ajan tiedostan, että haluan pysyä täällä ja päästä omiin tavoitteisiini, painottaa Suomela.

Yksi niistä on aloitusten voittaminen, joita hän jäi hiomaan neloskentän sentterin Rourke Chartierin ja kanssa, kun muut pelaajat olivat jo lopettanut harjoitukset.

Sharks kohtaa kovan divisioonavastuksen Ducksin Anaheimissa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

Kasperi Kapanen nousi Toronton sankariksi – hukassa oleva Patrik Laine pomppi jälleen ketjusta toiseen

Mikael Granlund upeassa vireessä – siivitti tehoillaan Minnesotan voittoon ja pimensi Koivun kanssa Mikko Rantasen superketjun

Tässä yön suomalaisonnistumiset: Mikko Koskinen palasi NHL:ään lähes kahdeksan vuoden tauon jälkeen – torjui voiton Nashvillestä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat