Hyppää sisältöön

Suomalaiskuljettajilta hatunnosto Loebin upealle voitolle: "Minun käsilläni ei tuohon olisi pystynyt"

Ranskalaiskonkari Sebastien Loebin voitto sai suomalaiset kehumaan yhdeksänkertaista mestaria vuolaasti.

Sebastien Loeb voitti rallin osakilpailun viiden vuoden tauon jälkeen. Kuva: NurPhoto/Getty Images

Sebastien Loebin ykköstila sai suomalaiskuljettajatkin herkistymään ja puhumaan yhdeksänkertaisesta maailmanmestarista varsin kunnioittavaan sävyyn.

Ensimmäisenä sanaisen arkkunsa ennätti avaamaan Esapekka Lappi, jonka ralli ei ottanut Kataloniassa sujuakseen. Lappi oli lopputuloksissa vasta seitsemäs, 1.16,6 minuuttia Loebista jääneenä.

– Ai, Citroenilla voitettiin? Lappi velmuili Yle Urheilulle.

Ensi kaudeksi Citroenin tiimiin siirtyvälle Lapille osoitus auton suorituskyvystä oli mieluinen. Lappi taistelee seuraavat kaksi vuotta Sebastien Ogierin tallikaverina menestyksestä ranskalaistiimille.

– No, ei minun käsilläni olisi varmasti pystynyt siihen, mutta onhan Loeb kova kuljettaja. Hän tuli tänne ja haistatti v***t kaikille. Onhan sekin tietysti hienoa, että nyt tuli jälleen uusi merkki voittajien listaan tällä kaudella.

Jari-Matti Latvala taisteli uransa alkuvuodet tiukasti Loebin kanssa, joten Toyota-kuljettaja tietää hyvin, kuinka vaarallisesta vastustajasta on kyse.

Vaikka Loebin edellisestä voitossa MM-rallissa on ehtinyt vierähtää jo viisi vuotta, ei Katalonian rallin voitto ollut varsinaisesti yllätys.

– Taito ei katoa koskaan. Hän on yhdeksänkertainen maailmanmestari, mikä tarkoittaa sitä, että hän on kaikkien aikojen paras kuljettaja. Hän on ajanut radalla ja rallicrossissa, joten vauhti on pysynyt yllä. Tuossa iässä vaikein on ehkä se rutiinin puute, mutta kun pääsee vauhtiin, eikä tee virheitä, niin kyllä hän nopea edelleen on.

Latvala ylistää Loebin virheettömyyttä. Latvalan mukaan kilpakumppaneille tulisi todella kiire 44-vuotiaan veteraanin käsittelyssä, mikäli ranskalaisella vain riittäisi yhä motivaatiota täyden sarjan ajamiseen.

– Sillä aikakaudella kun hän voitti mestaruuksia, salaisuus oli juuri se, ettei hän tehnyt virheitä. Nyt kun katsoo häntä, hän on maailmanmestari ja voisi pärjätä sarjassa yhä. Ei se ollut sattumien summa, että niitä mestaruuksia tuli, Latvala muistuttaa.

Lue myös:

.
.