Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Joukkuekaverit haukkuivat Suomen pystyyn – Patrik Laine puolusti kotimaataan: ”Melkein tuli tippa linssiin kun laskeuduttiin”

Helsinkiin saapunut Winnipeg Jetsin suomalaistähti uskoi pelikavereidensa käsityksen Suomesta muuttuvan nopeasti.

NHL
Patrik Laine
Lehtikuva/Jussi Nukari

Sunnuntaina Kanadasta Suomeen saapunut Patrik Laine oli pitkästä lennosta huolimatta mainiolla juttutuulella. Hyväntuulinen Laine nauratti toimittajia suorasukaisuudellaan ja huumorillaan.

Suomalaistähti kertoi olevansa todella innoissaan päästessään Suomeen pelaamaan, mutta joukkuekaverien tunnelmat olivat lentokoneessa täysin toisenlaiset.

- Vähän joutui puolustelemaan Suomea. Tämä paikka haukuttiin aika pystyyn kun laskeuduttiin äsken.

Miten Suomea haukuttiin?

- En nyt halua paljastaa mitään. Mutta melkein tuli tippa linssiin kun laskeuduttiin. Ei vaan, ollut pitkä reissu ja äijät vähän väsyneitä. Ehkä sillä on jotain vaikutusta asiaan. Huomenna kun ne heräävät uuteen päivään, niin huomaavat että tämä on hieno paikka.

Mitä aiot näyttää pelikavereille Suomessa?

- En mää tiedä. Oli pientä puhetta, että jotain saunahommia olisi. Ehkä jopa siipiä. Mutta en ole ihan niin tuttu Helsingin kanssa kuin vaikka Tampereen, siellä olisi voinut näyttää mustaamakkaraa.

Winnipeg Jets kohtaa torstaina ja perjantaina Helsingin areenassa Florida Panthersin, jonka kapteeni on Laineen hyvä ystävä Aleksander Barkov. Barkov saapui joukkoineen Helsinkiin jo aiemmin sunnuntaina, ja kertoi odottavansa NHL-pelien lisäksi myös Laineen kohtaamista videopelissä. Barkovin mukaan ystävykset ottavat toisistaan mittaa tiistaina.

Miten Barkovin kanssa käy tuossa tiistain ottelussa?

- Missä matsissa?

Barkov kertoi tänään, että teillä on silloin joku kahdenkeskinen pleikkamatsi.

- Ah, no niin. Saa nähdä. Ei mulla ole siinäkään varmasti hirveästi itseluottamusta. Katsotaan kulkeeko edes videopeleissä.

Laine viittasi heikolla itseluottamuksella vaisusti sujuneeseen alkukauteensa. Maalitykki on onnistunut 12 ottelussa tekemään vasta kolme osumaa.

- Kyllähän tässä aika turhautunut on ollut, kun ei oikein mitään hyvää saa aikaan kentällä. Mutta tässä on pitkä kausi vielä edessä, Laine sanoi rauhallisesti.

Laine toivoo maalijyvän löytyvän Suomessa pelattavissa NHL-otteluissa.

- Kyllähän nyt on paikka näyttää ihmisille, että en ole niin huono kuin olen tässä esittänyt. Olisi kiva antaa nyt suomalaisten fanien rahoille vastinetta.

Yhdestä asiasta Laine oli vakuuttunut. Vastustajan kapteeni sytyttää hänet takuuvarmasti.

- Huikeaa, että pääsee pelaamaan Sashaa vastaan Suomessa. Tuo meille kahdelle lisäbuustia. Katsotaan, syttyvätkö ulkomaalaisvahvistukset ihan yhtä paljon, Laine virnisti.

Nihkeästä alkukaudesta huolimatta Laine ei ole ottanut minkäänlaisia paineita pelaamisestaan.

- Viime kaudellakin aloin pelata vasta tammikuussa. Siihen nähden pelasin ihan hyvän kauden. En ota paineita. Pojat pelaa syksyllä ja miehet keväällä. Katsotaan ketkä siellä pelaavat vielä toukokuussa. Minä tähtään sinne.

Lue lisää:

Florida Panthers saapui Suomeen – Aleksander Barkov joutui heti laulamaan Kanadan kansallislaulua

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat