Suora

  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma
  • Planica, miesten lentomäen karsinta
  • Mäkihypyn MC: Planica, lentomäen karsinta
  • Oslo, naisten pikakilpailu
  • Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM, parien vapaaohjelma

Uransa jo lopettanut Kiekara halusi juosta nimikkokisansa ja sijoittui toiseksi PM-katsastuksessa – "Olisi ollut monta syytä, miksi en olisi juossut"

Kestävyys- ja maastojuoksija Annemari Kiekara palasi kilpailemaan reilun vuoden tauon jälkeen.

yleisurheilu
Annemari Kiekara kuvassa.
Annemari Kiekara.AOP

Annemari Kiekara ilmoitti puolitoista vuotta sitten keväällä, että hän lopettaa pitkän kilpauransa vuoden 2017 Tukholman maratonille. Kiekara tosin jätti tuolloin pienen takaportin auki, sillä hän kertoi kilpailevansa, jos juoksu kulkee eivätkä jalkavammat haittaa.

Tukholman jälkeen Kiekara juoksi vielä voitokkaasti Kaarinassa 10 kilometrin maantiejuoksukilpailun, mutta on tämän jälkeen jättänyt kilpailut muille. Kunnes tänään hän ilmestyi Nastolassa maastojuoksutapahtumaan, joka tunnetaan nimellä Annemari Elite Race ja joka toimi samalla PM-kisojen katsastuskilpailuna.

Urallaan maastojuoksun MM-kisojen lyhyellä matkalla pronssia ja EM-kisoissa koko mitalien värisuoran voittanut Kiekara sijoittui 6,5 kilometrin matkalla toiseksi. Forssan Salamaa edustava juoksija hävisi kilpailun voittaneelle Lempäälän Kisa Yleisurheilun Klaara Leponiemelle 28 sekuntia. Leponiemen voittoaika oli 24.01. Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Ilona Välimäki oli kisan kolmas.

– Halusin juosta tämän kisan jo viime vuonna. Nyt päätin juosta, vaikka olisi ollut monta syytä, miksi en olisi juossut, Kiekara kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

41-vuotias juoksija kävi marraskuussa kirurgin pakeilla takareisivaivan takia ja joutui käymään uudelleen leikkauksessa toukokuussa.

– Minulla on vieläkin lääkäriltä kielto juosta kovempaa. Matkalla tuntuikin siltä, etten ole mennyt tuollaista vauhtia, mitä nyt viime lauantaina hiukan kilometrin vetoja kokeilin.

Järvenpää pohtii vielä PM-kisoja

Miesten sarjassa Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää voitti 10 kilometrin kilpailun reittiennätyksellä 30.59. Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen toinen ja Lahden Ahkeran Hannu Granberg kolmas.

– Juoksin täällä ensin todella hyvän treeniviikonvaihteen. Päätin sitten, katsoa pystynkö väsyneenä juoksemaan kovaa, ja se meni hyvin, Järvenpää kertaili tiedotteessa.

32-vuotias Järvenpää juoksi hiljattain Kankaanpäässä puolimaratonin kotimaisen kärkiajan 1.06.45, mutta ei ole varma, osallistuuko hän 10. marraskuuta Reykjavikissa, Islannissa juostaviin PM-maastoihin.

– Pitää selvittää siitä alkuviikolla, Järvenpää sanoi.

Lue myös:

Jalkakrampit hidastivat Kiekaraa - ura ei ehkä päättynytkään Tukholmaan

Kiekara päättää juoksu-uransa Tukholman maratonille

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat