Mitä tyttöjen ja naisten uroteot urheilussa merkitsevät – nouseeko arvostus voittojen avulla?

Urheiluhulluissa keskustellaan maanantaina menestyksen ja voittojen merkityksestä naisten urheilulle.

Petra Olli
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Petra Ollin voittama painin MM-kulta oli viime viikon kuumin urheilupuheenaihe Suomessa. Ollista tuli ensimmäinen suomalaisnainen, joka on voittanut painin MM-kultaa.

Tytöt ja naiset niittävät nyt menestystä lajeissa, joista ei aiemmin ole Suomessa totuttu odottamaan sankaritekoja. Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue pelaa ensi kuussa jalkapallon MM-kisoissa. Vastaavia esimerkkejä löytyy useita.

Suomalaiset haluavat tuoreen tutkimuksen mukaan huippu-urheiluun tasa-arvoa. Minkälaisia vaikutuksia tyttöjen ja naisten urheilusaavutuksilla on tasa-arvon näkökulmasta? Lähteekö naisten urheilun arvostus nousuun menestyksen siivittämänä? Entä miten voitot näkyvät ruohonjuuritasolla?

Suorassa lähetyksessä keskustelevat Urheiluhullujen vakiovieras, Palloliiton huippujalkapallopäälliköksi valittu Marianne Miettinen ja HJK:n Linda Ruutu, joka toimii hankekoordinaattorina Monikansallisten naisten hyvinvointi ja liikunta ry:ssä. Urheiluhulluissa kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

_Urheiluhullut Radio Suomessa maanantaisin kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa.
_

Lue myös:

Uran päättyminen on urheilijalle usein shokki - kaksi suomalaista huippuammattilaista kertoo, miltä pelko lopettamisesta tuntui: "Sairaalavuoteella valahdin ihan valkoiseksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat