Suora

  • Lentopallon EM, Suomi - Turkki
  • Urheiluruutu

Naisten NHL:ssä pelaava Meeri Räisänen jätettiin ulos Naisleijonista: "Eihän yhden ottelun näytöillä valita maajoukkueeseen koskaan ketään"

Maajoukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen mukaan Meeri Räisänen on kuitenkin mukana taistelemassa paikasta ensi kevään MM-kotiturnaukseen.

jääkiekko
Noora Räty Meeri Räisänen
Meeri Räisänen (oik.) on usein joutunut tyytymään kakkosvahdin rooliin naisten maajoukkueessa, jonka ykkösmaalivahti on Noora Räty (vas.).AOP

Maalivahti Meeri Räisäsen nimi puuttui listalta, kun naisten jääkiekkomaajoukkue Kanadassa pelattavaan neljän maan turnaukseen julkaistiin maanantaina.

Räisänen on Naisleijonien vakiopelaaja, mutta tällä kaudella häntä ei ole nähty maajoukkueturnauksissa. Maajoukkueen päävalmentajan Pasi Mustosen mukaan asialle on luonnollinen selitys.

– Hän ei ollut pelannut eikä harjoitellut minkään joukkueen kanssa ennen kuin hän siirtyi lokakuussa naisten NHL:ään, Mustonen sanoi Yle Urheilulle.

Räisäsestä tuli lokakuussa ensimmäinen suomalaispelaaja "naisten NHL:ssä", eli NWHL:ssä. Räisänen teki tämän kauden kattavan sopimuksen Connecticut Whalen kanssa.

NWHL-kausi alkoi lokakuun 7. päivä. Räisänen, 28, on pelannut Connecticutin maalilla kolme ottelua torjuntaprosentilla 86,7.

– Kun joukkue valittiin tähän Kanadan turnaukseen, Meeri oli muistaakseni pelannut yhden ottelun. Eihän yhden ottelun näytöillä valita maajoukkueeseen koskaan ketään, Mustonen totesi.

Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen
Naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen.AOP

Suomen maalivahtikolmikon Saskatoonissa pelattavassa turnauksessa muodostavat Kunlunissa pelaava Noora Räty, Bluesin Jenna Silvonen ja Linköpingin Eveliina Suonpää.

Mustosen mukaan Räisänen kuuluu pelaajiin, jotka kamppailevat paikasta ensi kevään MM-kotikisoihin.

– Nyt seuraamme ihan rauhassa, saako hän koppeja. Ei tämä sen kummempaa ole. Hän on vanhoilla näytöillään mukana siinä porukassa, joita seuraamme. Hän tietää sen itsekin.

Kovatasoinen turnaus edessä

Marraskuussa pelattavassa neljän maan turnauksessa Suomi kohtaa Kanadan, Ruotsin ja Yhdysvallat. Mustosen mukaan turnaus on tärkeä välietappi kohti kevään MM-kotikisoja.

– Turnaus on ajoittain jopa kovempi kuin MM-turnaus, varsinkin nyt, kun pelataan pienessä kaukalossa Kanadan aroilla. Tämä kertoo todella paljon pelaajista, Mustonen sanoi.

Suomen joukkueessa on viisi ensikertalaista, joiden lisäksi mukana on 18 pelaajaa viime talven olympiajoukkueesta.

– Tämä on oiva paikka näyttää, että kuuluu MM-kisajoukkueeseen.

Lue myös:

Naisleijonat lähtee marraskuussa Kanadaan – matka kohti MM-kotikisoja jatkuu tällä joukkueella

Vaikeudet joukkueen löytämisessä saivat Meeri Räisäsen välillä jo kyseenalaistamaan kykynsä maalivahtina – huippujoukkue otti yhteyttä nähtyään Räisäsen Twitter-päivityksen

Upeaa! Naisleijonien Meeri Räisäsestä tulee ensimmäinen suomalainen naisten NHL:ssä – teki sopimuksen Connecticutiin

Historiaa tehnyt Meeri Räisänen joutui urakkahommiin NWHL:ssä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat