Suora

  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Urheiluruutu

Sharks-luotsi Peter DeBoer vaikuttui Antti Suomelan päättäväisyydestä: "Antti on todennäköisesti paremmassa asemassa kuin suurin osa hänen ikäluokkansa varauksista"

Antti Suomelan tie San Jose Sharksin kokoonpanoon oli tavallista pitempi, sillä häntä ei koskaan varattu jääkiekon NHL:ään. Sentteri yllätti monet puskemalla tiensä joukkueeseen kesän harjoitusleirin kautta.

NHL
Antti Suomela lähikuvassa.
Antti Suomela.AOP

San Jose Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer myöntää, että pääsy huippujoukkueen kokoonpanoon ei ole helppo tehtävä.

– Ei todellakaan. Joukkueeseen pääseminen on todiste hänen taidoistaan. Yrittäjiä riittää, mutta Antti oli päättäväinen, harjoitteli väsymättä ja paransi peliään. Hän on todennäköisesti paremmassa asemassa kuin suurin osa hänen ikäluokkansa varauksista, joka on suuri saavutus, ylistää DeBoer Yle Urheilulle Anaheimissa.

DeBoer seurasi Antti Suomelan pelaamista SM-liigassa viime kaudella ja oli vaikuttunut näkemästään.

– Antti on tehnyt hyvää työtä. Näin videoita hänen SM-liigan peleistään viime kaudella, ja hän oli yksi parhaista pelaajista. Hän tunsi, että pystyi siirtymään NHL:ään ja tekemään tulosta täällä.

Suomela on pelannut pääasiassa kolmosketjun keskellä, jonka laidoilla viilettävät Joonas Donskoi ja Marcus Sörensen.

Antti Suomela luistelee jäällä.
Getty Images

– Uskon, että pelaaminen Joonas Donskoin kanssa on auttanut häntä. Antista näkee heti, että hän on ammattipelaaja. Hän sopeutui joukkueeseemme nopeasti. Antti parantaa otteitaan joka pelissä ja teki vastikään ensimmäisen maalinsa.

Niin teki myös toinen tulokas Rourke Chartier, jonka debyyttimaali tuli Ducks-ottelussa sunnuntaina. Nelosketjun sentteri oli niin hyvässä vireessä, että DeBoer nosti hänet Suomelan paikalle kolmannen erän loppupuolella.

Keskushyökkääjä Suomelan on vielä tehtävä paljon töitä saadakseen enemmän vastuuta.

– NHL-tasolla on oltava erittäin hyvä puolustava pelaaja ja haka aloituksissa. Näillä osa-alueilla Antilla on vielä petrattavaa. Hän on hyvä hyökkääjä ja pelinrakentaja, DeBoer myöntää.

DeBoer on ollut Sharksin päävalmentajana 2015–16-kaudesta lähtien, jolloin joukkue taisteli Stanley Cupin finaaleihin saakka. Hän luotsasi myös New Jersey Devilsin finaalipeleihin 2012. Tällä hetkellä Sharks johtaa Tyynenmeren divisioonaa 12 pisteellä, vaikka alkukausi on ollut raskas jo kahden itärannikon turneen myötä.

Lue myös:

Markus Granlund täräytti hienon maalin veljesten kohtaamisessa

Kommentti: Puljujärvi istuu katsomossa pahimpaan mahdolliseen aikaan

Toronton tähtisentteri Auston Matthews sivussa ainakin kuukauden – hidastuuko Kapasen pistetehtailu?

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat