Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Norja
  • SM-liigan pronssiottelu Tappara - HIFK
  • Sandra Eriksson ja kadonneet tunteet
  • Jääkiekon U18 MM: BLR - FIN
  • Jääkiekon U18 MM, Valko-Venäjä - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sharks-laituri Joonas Donskoi suitsuttaa seuransa kuumaa suomalaistulokasta: ”SM-liiga on niin hyvä sarja kehitykselle, että sieltä voi ponnahtaa jopa suoraan NHL-jäille”

San Jose Sharksin kesän pelaajahankinnat ovat tuottaneet viimein tulosta. Yksi suurimmista ilonaiheista on ollut Antti Suomela.

jääkiekko
Antti Suomela (kesk.) ja Joonas Donskoi juhlivat maalia
Getty Images

ANAHEIM. Sharks hävisi keväällä yllättäjä Vegas Golden Knightsille pudotuspelien toisella kierroksella. Niinpä tuoreelle kaudelle rivejä vahvistamaan hankittiin kaksi kertaa NHL:n parhaana puolustajana (Norris Trophy) palkittu Erik Karlsson. Ruotsalainen liittyi joukkueen kovaan puolustuskalustoon, jota johtaa veteraani Brent Burns.

– Kyllähän Karlssonin tulo oli huippujuttu tälle joukkueelle. Meidän pakisto on maailmanluokkaa ja yksi liigan parhaita. Se luo eväät menestymiselle, Joonas Donskoi hehkuttaa Yle Urheilulle.

Karlssonin kaupassa Ottawaan matkasi keskushyökkääjä Chris Tierney ja kysymysmerkkinä oli, kuka tulee lunastamaan hänen paikkansa joukkueessa. Parrasvaloihin astui JYP:issä vielä viime kaudella pelannut 24-vuotias sentteri Antti Suomela.

– Antti on pelannut mielettömän hyvin. Huomaa, että hän oli liigassa monta kautta samassa roolissa. Kyllä se vain niin on, että liiga on aikamoisen hyvä sarja kehitykselle. Sieltä pystyy ihan hyvin ponnahtamaan jopa suoraan tänne.

– Aika paljon olen opettanut Antille meidän taktista puolta; mitä kentällä tehdään ja varsinkin ketjuna. Peli on täysin erilaista täällä kuin liigassa. Siinä on tietysti kaikkia pieniä juttuja, joita Antti ja me ketjuna pystymme vielä tekemään paremmin. Kaiken kaikkiaan Antti on ollut mielettömän hyvä, iloitsee Donskoi.

Laitahyökkääjän yhteistyö Suomelan kanssa sujuu lähes moitteetta.

– Olemme pelanneet samassa kentässä koko alkukauden, joka on ollut tosi mukavaa. Tuntuu, että meillä kemiat natsaa ja tietysti se yhteinen kielikin vaikuttaa.

Donskoi (3+5) on aloittanut kauden mainiosti pelaten 14-15 minuuttia ottelua kohti. Pelaaminen Suomelan kanssa näyttää antaneen lisäpotkua.

– Itselle se on ollut tosi virkistävää. Onhan se kivaa, että on toinen Suomi-poika mukana ja voimme puhua suomea. En tuntenut Anttia entuudestaan, mutta hän on tosi hyvä jätkä ja hengailemme paljon myös kaukalon ulkopuolella.

Neljättä kautta Sharksissa pelaava raahelainen muistelee omia kokemuksiaan tulokkaana.

– Muistan itse, kun tulin tänne kolme vuotta sitten ja olin ainoa suomalainen, eikä englanti ollut niin hallussa. Se ei ollut kovin helppoa, joten olen yrittänyt auttaa Anttia parhaani mukaan. Varmasti Antille on sen takia ollut helpompaa sopeutua.

Donskoi on seitsemän pisteen päässä sadan NHL-pisteen rajapyykistä, mutta pelaajalla on muita tavoitteita kaudelle.

– Tavoittena on, että saan pelata terveenä 82 peliä. Se riittää meikäläiselle, Donskoi vakuuttaa.

Lue lisää:

SM-liigasta suoraan NHL:ään hypännyt Antti Suomela totuttelee matkustamiseen, fanittaa Kimi Räikköstä ja jännittää suomalaista salibandya: "Välillä olen ihan zombiena"

Sharks-luotsi Peter DeBoer vaikuttui Antti Suomelan päättäväisyydestä: "Antti on todennäköisesti paremmassa asemassa kuin suurin osa hänen ikäluokkansa varauksista"

Mahtavassa vireessä pelaavan Mikael Granlundin täydellinen laukaus ratkaisi – pisteputki on jo yhdeksän ottelun mittainen

Dallasin suomalaiskaksikko iski Kotkaniemen Montrealin kanveesiin – Heiskanen ja Lindell pamauttivat komeat osumat

Seurahistoriaa tehnyt Sebastian Aho ylsi samaan kuin Wayne Gretzky, uskomaton pisteputki sai jatkoa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat