1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Formula 1

Kimi Räikkönen tyrmää F1:n hölynpölyn: "Sarja olisi paljon parempi, jos mediassa ei olisi niin paljon huhuja ja roskajuttuja"

Matkustelu on raskasta perheelliselle Kimi Räikköselle.

Kuva: Getty Images

Kimi Räikkösen mielestä formula ykkösten ympärillä mediassa julkaistaan niin paljon "hölynpölyä", että se alkaa häiritä itse sarjaa. Räikkönen kertoi ajatuksistaan Autosportin laajassa haastattelussa.

Räikkösen tulevaisuuden ympärillä oli paljon spekulaatioita tämän kauden aikana. Ensin huhuttiin, että McLaren olisi kiinnostunut suomalaisesta ja sitten puhuttiin Räikkösen lopettamisesta. Todellisuudessa Räikkönen teki kahden vuoden sopimuksen Sauberin kanssa.

– Ihmiset aina valittavat, että F1 ei ole jännittävää. Rehellisesti sanoen olen sitä mieltä, että sarja olisi paljon parempi, jos mediassa ei olisi niin paljon huhuja ja roskajuttuja. Ihmiset yrittävät keksiä niin paljon hölynpölyä, että se alkaa häiritä F1:tä, Räikkönen sanoi.

Räikköseltä kysyttiin olisiko hän valmis leikkaamaan palkkaansa, jos hän voisi jättää kaikki mediavelvollisuudet tekemättä.

– En halua sitä. Luulen, että kaikki jättäisivät sarjan. Mutta en usko, että media määrittelee palkan.

Ei varmaan yllätä ketään, että Räikkönen ei pidä myöskään formuloiden ympärillä pyörivästä politikoinnista.

– Sillä on iso rooli. Ilman sitä asiat olisivat paremmin. Mutta se on varmaan sama kaikessa urheilussa nykyään, kun paljon rahaa liikkuu.

Nykyään perheellinen Räikkönen ei nauti formuloihin liittyvästä matkustelusta.

– On ikävää sanoa lapsille, että isä tulee kotiin kahden viikon päästä. Joskus väsyneenä ajattelen "miksi olen täällä, voisin olla jossain muualla, kotona." Mutta se on normaalia.

Lue myös:

Räikkönen voitti uskomattoman F1-kisan – näin Kimin pitkä odotus päättyi Yhdysvaltojen GP:ssä

Kimi Räikkönen antoi voiton hetkellä muistutuksen siitä, mikä kuljettajalle on oikeasti tärkeää – viileä suomalainen sivalsi arvostelijoita

Räikkönen avasi viimein Sauber-sopimuksensa syitä – "En usko ihmisten ymmärtävän, että olen oikeasti onnellinen siirrosta"