Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Oulun Lippo kiinnitti lajilegendan, Toni Kohonen pelaa ensi kaudella Ykköspesistä: "Tämä oli varmasti monelle pieni yllätys"

Toni Kohonen on tehnyt Ykköspesistä ensi kaudella pelaavan Oulun Lipon kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Toni Kohonen
Toni Kohonen Itä-Lännessä kesällä 2017.
Toni Kohonen Itä-Lännessä kesällä 2017.Tomi Hänninen.

Lukkari Toni Kohosen pesäpalloura jatkuu ensi kaudella Oulun Lipossa. Ykköspesistä ensi kaudella pelaava Oulun Lippo ja Kohonen ovat tehneet yhden vuoden pituisen sopimuksen.

– Sopimus tehtiin Tonin kanssa tämän viikon maanantaina, kertoo Lipon toimintaa syksyllä pyörittämään perustetun Läpilyönti Oy:n toimitusjohtaja Mika Lähteenmäki.

42-vuotias Kohonen edusti Sotkamon Jymyä vuodesta 2011 asti.

Kiteeltä lähtöisin oleva Kohonen on voittanut urallaan kaikkiaan kymmenen Suomen mestaruutta ja saavuttanut 18 SM-mitalia. Kohonen on pelannut urallaan 22 Itä-Länsi-ottelua. Lisäksi hänet on valittu vuoden lukkariksi 12 kertaa ja vuoden pesäpalloilijaksi kolmesti.

Seurana Lippo ei ole Kohoselle vieras, sillä hän pelasi Oulussa 14 ottelua vuonna 1996.

– Tässä on hieno mahdollisuus toivottavasti kehittää oululaista pesäpalloa, ja Ouluun on ilo palata 22 vuoden tauon jälkeen. Totta kai tämä oli varmasti monelle pieni yllätys.

– Vaikka kyse on Lipossa Ykköspesiksestä, niin olen huomannut, että se on huippu-urheilua myös ykkösessä. Jos moni ajattelee, että tulen Ouluun jäähdyttelemään, niin tervetuloa katsomaan sitä harjoittelua ja meininkiä, Kohonen sanoo.

Myös siviilipuolen työtilanteella oli merkitystä, sillä Kohosen uusi työ kainuulaisyrityksessä vie miehen mieluusti Pohjois-Pohjanmaalle.

– Pyrimme saamaan paremmin jalansijaa myös Pohjois-Suomessa. Muitakin seuroja oli, kenen kanssa neuvottelin. Tietyllä tavalla päätös oli vaikea, mutta kuitenkin lopulta helppo, sillä työtilanne vaikutti siihen paljon.

Kohonen kertoi tiedotustilaisuudessa, että neuvottelut edellisen seuran Sotkamon Jymyn kanssa kestivät kuukauden, mutta yhteisymmärrystä ei löytynyt. Pelihaluja konkarilla on yhä.

– Lopettaminen ei käynyt mielessä. Haluan pelata edelleen.

Kohonen suunnittelee järjestävänsä myös oululaisille lukkareille lukkarileirejä, joissa tietotaito siirtyy eteenpäin.

Palkka pienistä puroista

Oulun Lipon ympärillä on kuohunut jo pitkään. Talousvaikeuksien kanssa pitkään taistellut seura ajautui konkurssiin tänä syksynä.

Syksyllä perustettiin myös uusi yhtiö Läpilyönti Oy, joka otti siipiensä suojaan Lippo junioreiden miesten ykköspesisseuran. Kohonen korostaa, että rahoitusta on saatu useammasta paikasta.

– Ainahan näissä tullaan siihen, että rahasta puhutaan, mutta tätä on koottu pienistä puroista, jotta saatiin jonkinlainen paperi aikaiseksi. Lisäksi kun siviilipuolen työtilanne on se mikä on, niin lopputulos oli tämä.

– En ole perehtynyt niihin vanhoihin asioihin millään tavalla. Tämä on uusi Lippo, jossa on uudet henkilöt johtamassa. Heihin on täysi luotto, Kohonen vakuuttaa.

Juttua päivitetty klo 14.30: lisätty Mika Lähteenmäen ja Toni Kohosen kommentteja.

Juttua päivitetty klo 16.16: lisätty Kohosen kommentteja.

Lue myös:

Siviilipuolen myyntityöt aloittanut Toni Kohonen ei tiedä vielä uransa jatkosta, kaikki mahdollisuudet ovat auki: “Pelaaminen kiinnostaa totta kai aina”

Oulun Lipon tarina tuli päätökseen – seura hakeutui konkurssiin

Lippo Pesiksen sarjapaikka Oulun Lippo Junioreille, uusi osakeyhtiö pyörittämään toimintaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat