Suora

  • Urheiluruutu

Siirtyykö kohupelaaja Yaghoubi Ruotsin pääsarjajoukkueeseen? Näin neuvotteluita kommentoi agentti: ”Erinomainen vaihtoehto monella tasolla”

Paljon otsikoissa ollut Moshtagh Yaghoubi on ehtinyt vakuuttaa Allsvenskanissa pelaavan Örebron. Entisen HJK-pelaajan agentti Teemu Turunen korostaa, että seuraava siirto Yaghoubille on merkittävä. Se pitää tehdä myös urheilullisin perustein.

jalkapallo
Mostagh Yaghoubi
AOP/Matti Raivio

Suomen jalkapallomaajoukkueessakin esiintynyt keskikenttätaituri Moshtagh Yaghoubi on ollut Ruotsin pääsarjaseura Örebron testissä tiistaina ja keskiviikkona. 23-vuotias Yaghoubi edusti päättyneellä kaudella Suomen mestarijoukkue HJK:ta, mutta osapuolet purkivat sopimuksen kaksi kierrosta ennen päätöstä.

Örebron seurajohto kommentoi torstaina paikalliselle Nerikes Allehandalle (siirryt toiseen palveluun), että päätös Yaghoubin ja myös toisen testissä olleen suomalaispelaajan Eero Tammisen jatkosta tehdään viikonlopun jälkeen. Pelaajia edustava agentti Teemu Turunen vahvistaa myös Yle Urheilulle, että tilanne on tällä hetkellä auki. Neuvottelut seurajohdon kanssa ovat käynnissä.

Turunen ei ole halunnut julkisuudessa puida syitä Yaghoubin sopimuksen purkamiselle. Hän on todennut, että Yaghoubi olisi joka tapauksessa hakenut tämän kauden jälkeen siirtoa ulkomaiden kentille. Ilmoitus HJK-sopimuksen purkamisesta tuli nopeasti sen jälkeen, kun Yaghoubi oli pelannut Futsal-liigaa Someron Voiman paidassa.

Turunen pitäisi Allsvenskanissa ennen torstain kierrosta yhdeksäntenä majailevaa Örebrota hyvänä askeleena Yaghoubille. Nerikes Allehandan mukaan ruotsalaisseura on seurannut Yaghoubia kuuden kuukauden ajan. Siinä mielessä kyseessä ei ollut varsinainen testijakso, vaan enemmän lopullisen kokonaiskuvan rakentamista.

Örebron valmentaja Axel Kjäll oli vakuuttunut Yaghoubista.

– Hän on pallollisesti taitava keskikentän keskustan pelaaja, joka on näppärä lyhytsyöttöpelissä. Yaghoubi voi liikuttaa palloa erittäin hyvin. Hän on jännittävä pelaaja, jolla on hyviä meriittejä, Kjäll hehkutti Nerikes Allehandalle kuusi maaottelua pelannutta ja kaksi Suomen mestaruutta voittanutta Yaghoubia.

Agentti Turunen pitäisi Örebrota hyvänä askeleena eteenpäin Yaghoubin sekä Tammisen uralla.

– Mietimme urheilullisesti hyvää ratkaisua. Askel kovempaan sarjaaan olisi tässä se juttu. Örebro on myös seurana tosi mielenkiintoinen ja hyvin hoidettu, Turunen kuvailee.

Miten lähellä pidät Yaghoubin Örebro-sopimusta?

– En lähde arvioimaan sitä nyt. Mosa on ilmainen ja tietysti sen tason pelaaja, että muitakin vaihtoehtoja on olemassa. Örebro on tällä hetkellä erinomainen vaihtoehto monella tasolla, Turunen sanoo.

Yaghoubin henkisiä kykyjä on arvosteltu viime vuosien mittaan paljon, mutta hänen mainiot pelitaitonsa ovat olleet jalkapalloa seuranneiden tiedossa. Turunen korostaa, että hänen suojattinsa pitäisi päästä parempaan fyysiseen kuntoon seuraavaa kehitysloikkaa varten.

– Se on ihan selvä asia. Sitä vaaditaan, että voi tehdä uran Euroopassa. Tietysti pitää myös kehittyä kokonaisvaltaisesti urheilijana. Mosa elää tunteella. Se on välillä vahvuus ja välillä heikkous. Paljon on tapahtunut kehitystä silläkin puolella, Turunen sanoo.

Joka tapauksessa seuraava siirto on Yaghoubin uran kannalta siis erittäin merkittävä. Hän on jo urallaan useamman kerran ehtinyt siirtyä latvialaiseen Spartaks Jurmalaan, mutta niistä reissuista kansainvälinen pelaajaura ei ole lähtenyt aukeamaan.

– Uralla on tapahtunut paljon, vaikka ikää ei ole hirveästi. Nyt pitää tehdä oikea ja järkevä valinta. Se pitää tehdä urheilullisin perustein. Kun valinta tehdään oikealla tavalla, niin Mosalla on edessään vielä pitkä ura Euroopassa, Turunen painottaa.

Örebrota edustaa tällä hetkellä jo Suomen maajoukkuepuolustaja Albin Granlund.

Lue lisää:

Moshtagh Yaghoubi jättää HJK:n ennen kauden päättymistä

Tatuoinnit kertovat tarinan Kabulista Ratinaan - pääseekö Mosa suutelemaan isänsä nimeä Ukrainaa vastaan?

Huuhkaja-debytantti Mostagh Yaghoubi: "Tappio tuli, niin ei voi hymyillä"

Kauhukakarasta kasvoi Veikkausliigan seuratuin tähti - "Eihän mun enää tarvi näyttää kenellekään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat