Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valtter Virtanen ruoski itseään heikosti menneen lyhytohjelman jälkeen: "Oli ihan lottoamista"

Taitoluistelija Valtter Virtanen on lyhytohjelman jälkeen 11:s Helsingin GP:ssä. Japanin supertähti Yuzuru Hanyu johtaa kilpailua 106,69 pisteellään.

taitoluistelu
Valtter Virtanen
Valtter VirtanenEPA

Valtter Virtanen pohti ääneen oman miehisyytensä tarkistamista, kun hänen vaikeasta alkanut kautensa muuttui entistä vaikeammaksi taitoluistelun Helsingin GP-kisan lyhytohjelmassa.

– En tiedä pitäisikö katsoa housujen sisään, onko siellä yhtään mitään, Virtanen sanoi luisteltuaan 48,16 pistettä, mikä on toistakymmentä pistettä hänen kauden parasta noteeraustaan vähemmän.

Virtanen lähti täksi kaudeksi tavoittelemaan maailman kärkeä ottamalla ohjelmaansa neloishypyn. Alkukauden epäonnistumisten jälkeen hän helpotti jo etukäteen Helsingin ohjelmaansa saadakseen edes yhden onnistuneen kisasuorituksen. Tuolloin Virtanen poisti nelois- ja kolmoistulppien yhdistelmän lyhytohjelmastaan.

Suunnitelma karahti kuitenkin kiville. Virtasen käsi kävi jäässä jälkimmäisen hypyn alastulossa, ja sen jälkeen itseluottamus oli tipotiessään.

– Kun tuollaista kolmois-kolmoisyhdistelmää on tehnyt 15 vuotta, ajattelin että tehdään varman päälle. Ei ollut mikään optimaalinen aloitus. Se oli vain sellainen sähellys heti alusta lähtien, Virtanen kertoi.

Seuraavana ohjelmassa oli kolmoisaxel, mutta se jäi vajaaksi.

– Axel nyt ei ole muutenkaan suosikkini. Kun itseluottamus romahtaa heti ensimmäisen hypyn jälkeen, se oli ihan lottoamista sen jälkeen. Homma on nyt vähän sekaisin. Pitkään aikaan ei ole ollut näin vaikeaa, Virtanen tunnusti.

Rentous puuttuu

Virtanen tunnusti kadottaneensa viime kauden rentouden ja kamppailevansa omien kovien odotustensa kanssa.

– Viime kaudella vetelin kisasta toiseen omaksi iloksi. Nyt on ihan liian paljon huonoja treenejä fiiliksen suhteen. Jotenkin homma pitäisi saada aukeamaan, Virtanen sanoi.

Lyhytohjelman jälkeen kisaa johtaa Japanin Yuzuru Hanyu, joka keräsi 106,69 pistettä ja läjän yleisön heittämiä Nalle Puheja.

Virtanen on yhdentoista kilpailijan joukossa viimeisenä.

Lue myös:

Mieletön kausi jatkuu: Turkkila ja Versluis ennätyspisteisiin Helsingin GP-kisassa

Kuka Patrik Laine? – Helsingin jäähallissa luistelee tänä viikonloppuna todellinen maailmantähti

Peltoselle pieniä virheitä, Lindforsilla vaikea päivä

Taitoluistelun tähdet Helsinkiin ja Ylen kanaville

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat