KPV:n nousun taloudellisesti mahdollistanut Laitinen lupasi hyviä uutisia kotikentän olosuhteisiin lähiaikoina – vuosien urakka sai tunteet purkautumaan: "Valtava harppaus"

Jalkapallon Veikkausliigaan nousseen Kokkolan Pallo-Veikkojen taustavaikuttaja Matti Laitinen vihjaa, että joukkueen kotikentän olosuhteista on luvassa hyviä uutisia nopeastikin.

Veikkausliiga
KPV juhlii nousua 2018
KPV juhlii liiganousua.Roni Lehti/Lehtikuva

TURKU. Valtava joukko Kokkolan Pallo-Veikkojen kannattajia huusi lauantaina Matti Laitisen nimeä.

KPV:n ja Turun Palloseuran välinen toinen Veikkausliigan karsintaottelu oli juuri päättynyt vieraiden kannalta riemukkaisiin tunnelmiin. 1–1-tasapelillä KPV nousi vierasmaalisäännöllä ylimmälle sarjatasolle pitkän odotuksen jälkeen.

Joukkueen taustalla vaikuttavan KPV-yhtiöiden omistaja oli juhlien ytimessä Kupittaan jalkapallostadionilla.

– Tuntuu aivan upealta. Olemme viiden vuoden ajan olleet tekemässä projektia, jonka päämääränä oli liiganousu. Kaikkiaan olen ollut mukana kahdeksan vuotta. Nyt olemme saaneet KPV:n taas kartalle, Laitinen hehkutti Yle Urheilulle joukkueen laulaessa taustalla.

Manageri MAtti Laitinen, KPV, 2018 liiganousun jälkeen.
Matti LaitinenElisa Viihde

– Tämä on seuralle valtava harppaus, joka vie esimerkiksi juniorityötä samalla eteenpäin. Kaupungille tämä on tietenkin arvokasta markkinointia, koska joka kerta kun KPV mainitaan, mainitaan myös Kokkola.

KPV nousi edellisen kerran vuonna 2015, silloin Kakkosesta Ykköseen. Nyt, kolmen kauden jälkeen, tie vie vielä yhden portaan ylemmäs suomalaisen jalkapallon korkeimmalle tasolle.

Laitinen säikäytti jo viime vuoden alussa, kun hän ilmoitti todennäköisesti vetävänsä tukensa pois, mikäli nousu Veikkausliigaan ei tapahtuisi. Silloin nousu jäi vielä haaveeksi, mutta syksyllä Laitinen perui puheensa, koska niin paljon jäi hampaankoloon.

– Olimme sopineet, että olisin mukana viisi vuotta. Se, että emme viime vuonna nousseet, oli kova pettymys. Nyt se viiden vuoden sopimus on hoidettu. Liigapaikka kuuluu ry:lle ja minä olen pyörittänyt toimintaa taustalla yhtiöni kautta. Varmasti jatketaan, jos vain saadaan sopimukset kuntoon, hän sanoo.

KPV pääsi karsintoihin sijoituttuaan Ykkösessä toiseksi. HIFK nousi suoraan kerättyään vain kaksi pistettä enemmän. Laitisen mukaan projektin vieminen maaliin oli valtaisa ponnistus, joka nyt palkittiin.

– Ykkösestä liigaan nouseminen on todella vaikeaa. Siihen projektiin on hankalaa saada pelaajia. Monelle nuorelle on hirvittävä kynnys lähteä varsinkin suuremmista seuroista pelaamaan divaria. Liigapaikka on haaste, mutta jollain tapaa jotkut asiat voivat siis olla helpompiakin.

Yksi haaste on Kokkolan olosuhteiden saattaminen riittävälle tasolle. Karsintojen ensimmäisessä osassa pelattiin tuskastuttavissa oloissa heikkokuntoisella kentällä, ja ottelu jouduttiin käynnistämään arkipäivänä jo kahdelta iltapäivältä, koska kentällä ei ole valaisua.

Laitinen sanoo, että kokkolalaisten ei kuitenkaan tarvitse pelätä tilannetta, jossa KPV:n kotikenttä ei olisi liigakelpoinen. Hän vihjaa, että hyviä uutisia olisi luvassa nopeastikin.

– Maanantaina lienee kokous, ja sain kehotuksen kertoa julkisuuteen, että todennäköisesti tiistaina mediasta saa jo lukea, mitä Kokkolassa tapahtuu.

Eli näyttää siltä, että nyt panostetaan täysillä kotikaupungin seuraan?

– Kyllä.

Lue myös:

Lähes 30 vuoden odotus ohi! KPV nousee Veikkausliigaan

KPV:n kannattajille tuli Turussa itku ja joulupukki samana iltana – "On itketty enemmän kuin elämässä yhteensä"

Byskata pääsi nostamaan oman kotikaupungin KPV:n Veikkausliigaan: "Futiksessa ei ole parempaa"

Riemu repesi vihreäpaidoissa: KPV nousi Veikkausliigaan ja fanit hullaantuivat Kokkolassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat