Djokovic ja Federer pelasivat jälleen upean trillerin – "Meillä on ollut eeppisiä otteluita, mutta tämä oli yksi parhaista"

Novak Djokovic voitti Roger Federerin Pariisin Masters-turnauksen välierässä yli kolmen tunnin taistelun jälkeen.

tennis
Novak Djokovic.
Getty Images.

Novak Djokovic on jyrännyt tenniskentillä voitosta voittoon kesän Wimbledonista lähtien. Tarvittiin 37-vuotias Roger Federer laittamaan Djokovic todella tiukille. Serbi selviytyi silti siitäkin voittajana, kun hän nujersi sveitsiläisen Pariisin Masters-turnauksen välierässä yli kolmen tunnin taistelun jälkeen 7–6(8–6), 5–7, 7–6(7–3).

Ottelu oli korkeatasoinen. Federer syötti hyvin ja pelasi paljon alakierrettä rystypuoleltaan. Matalat pallot aiheuttivat Djokovicille ajoittain ongelmia. Loppua kohti Federer käytti enemmän myös yläkierteistä rystylyöntiään ja sai silläkin tulosta aikaan. Djokovic oli kuitenkin tutun vahva peruslyöntipelissään ja voitti valtaosan takakentän palloralleista.

Djokovic ei kuitenkaan onnistunut murtamaan Federerin syöttöä kertaakaan. Serbi hankki yhteensä 12 murtopalloa, mutta Federer selvitti ne kaikki. Federerillä oli vain kaksi murtopalloa, mutta hän mursi toisen erän lopussa. Tiebreakeissa Djokovic oli kuitenkin vahvempi. Ratkaisevassa kolmannen erän katkaisupelissä sveitsiläinen pelasi heikosti.

Djokovic on ollut kyynärpäävammasta toivuttuaan todella vakuuttavassa vireessä. Kesällä rankingissa 20 parhaan ulkopuolella ollut serbi nousee maanantaina maailmanlistan ykköseksi. Djokovic ylisti ottelun tasoa.

– Meillä on ollut eeppisiä otteluita vuosien ajan, mutta tämä oli ehdottomasti yksi parhaista. Nadalia vastaan Wimbledonissa pelaamani välierän ohella tämä oli vuoden jännitävin otteluni, ja luultavasti paras ottelu tasoltaan, jossa olen ollut mukana tänä vuonna, Djokovic sanoi.

Djokovic ja Federer ovat kohdanneet nyt 47 kertaa ja Djokovic johtaa voitoin 25–22.

Federer oli tappiosta huolimatta tyytyväinen peliinsä ja päätökseensä tulla Pariisiin viime viikon Baselin turnausvoiton jälkeen. Baselissa sveitsiläinen otti uransa 99. ATP-turnausvoiton.

– Pelasin hyvin. Kun häviää näin niukasti, aina on jotain jossiteltavaa. Mutta turnaus oli hyvä. Olen tyytyväinen peliini. Pelasin paremmin kuin Baselissa. Siellä voitin turnauksen ja täällä tarvittiin Novakin tasoinen pelaaja voittamaan minut.

Djokovic kohtaa sunnuntain loppuottelussa nuoren venäläisen Karen Hatshanovin, joka pelaa ensimmäistä kertaa Masters-tason turnauksen finaalissa.

Lue myös:

Nadal joutuu vetäytymään Pariisista, Djokovic nousee maailmanlistan kärkeen

Huippuvireinen Novak Djokovic valloitti Shanghain Masters-turnauksen neljännen kerran

Lähteet: atpworldtour.com

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat