Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Yhdistetty ja Parude
  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 20.2.
  • Hiihdon MM, avajaiset, Seefeld
  • Mr. Seefeld - jäljet lumessa

Joona Sotala voitti historiallisen maailmanmestaruuden ja betonoi paikkansa maailman ykkösenä – palkintorahaa 280 000 dollaria

"Serral" vei Starcraft II:n arvostetuimman turnausvoiton korealaisten edestä.

urheilu
Joona Sotala kuvassa
Joona Sotala. (Arkistokuva)Lehtikuva

Joona "Serral" Sotala kruunasi kautensa Yhdysvalloissa, kun hänestä tuli Starcraft II:n ensimmäinen maailmanmestari korealaispelaajien ulkopuolelta. Etelä-Korea on hallinnut lajia suvereenisti, mutta Sotala löi kiilaa ensimmäisen kerran jo elokuussa, kun hän voitti suurturnauksen Soulissa.

Starcraft II on reaaliaikainen strategiapeli.

Blizzcon-tapahtumassa ratkottu maailmanmestaruus tuo suomalaiselle 280 000 dollaria, eli noin 245 000 euroa palkintorahaa.

Sotala kohtasi finaalissa saman vastustajan kuin kesällä Soulissa eli Kim "Stats" Dae Yeobinin. Korealaisvastustaja kaatui luvuin 4-2.

Vielä kesällä Sotala joutui kaksi kertaa tappiolle korealaista vastaan, mutta onnistui kampeamaan vaadittavat neljä voittoa. Nyt Sotala hävisi koko turnauksessa vain kolme karttaa.

Aiemmin maailmanmestaruusfinaaleissa on nähty vain korealaisia.

Muokattu 4.11.2018 kello 21.28: Korjattu, että Serral hävisi kolme karttaa. Jutussa luki aiemmin, että hän olisi hävinnyt kaksi karttaa. Korjattu lisäksi, että Sotalan suurturnausvoitto Soulissa tuli elokuussa, ei toukokuussa.

Lue myös:

Suomalainen pelaajatähti teki harvinaisen läpimurron Etelä-Koreassa, räjähdysmäinen kehitys viemässä maailman ykköseksi – "Tämä on ollut täydellinen vuosi"

Kommentti: Tässä lajissa me olemme maailman huipulla – Suomi on e-urheilun todellinen suurmaa

Lasse Urpalainen on Suomen urheilun palkkakuningas – e-urheilija nousi ensimmäistä kertaa miljoonatuloille

Suosittelemme

Tuoreimmat