Heliövaara ja Laaksonen iskivät vuoden toisen ATP-haastajamestaruutensa

Finaalissa kaksikko kaatoi japanilais-tanskalaisen parin Toshihide Matsui-Frederik Nielsen suoraan kahdessa erässä.

tennis
Harri Heliövaara
Harri Heliövaara. (Arkistokuva.)Tennisliitto

Suomen Harri Heliövaara ja Sveitsiä edustava Henri Laaksonen päättivät Yhdysvalloissa tenniksen ATP-haastajaturnauksen miesten nelinpelifinaalin voittoon. He kukistivat Charlottesvillessä Japanin Toshihide Matsuin ja Tanskan Frederik Nielsenin 6–3, 6–4.

Heliövaara ja Laaksonen hallitsivat loppuottelua selvästi, eikä heillä ollut vaikeuksia pitää omia syöttöjään. Japanilainen Matsui oli finaalin huonoin pelaaja.

Heliövaara ja Laaksonen olivat 75 000 Yhdysvaltain dollarin turnauksessa sijoittamaton pari. Matsui/Nielsen oli sijoitettu neljänneksi.

– Finaalissa olimme erittäin hyviä syöttöpelissä, minkä lisäksi palautuspeli oli oikeassa paikoissa tehokasta. Verkkopeli ei ollut ihan parasta, mutta oli kiva huomata, että peruspeli riitti näinkin selvään voittoon ihan kovaa paria vastaan, Heliövaara kommentoi tiedotteessa.

Nelinpelimestaruus oli Heliövaaralle ja Laaksoselle toinen tämän vuoden ATP-haastajakiertueella. Kaksikko voitti viime heinäkuussa nelinpelin Ruotsin Båstadissa.

Myös naisten puolella päivä oli suomalaisittain menestyksekäs, sillä Anastasia Kulikova jatkoi hyvää virettään voittamalla Tukholman 15 000 dollarin ITF-turnauksen finaalin. Ruotsalainen ykkössijoitettu Jacqueline Cabaj Awad kaatui lukemin 6–7, 6–2, 6–4.

Kulikova voitti Tukholmassa turnauksen myös viime viikolla.

Uutista päivitetty 4.11. kello 22.09: lisätty Heliövaaran kommentti.

Lue myös:

Anastasia Kulikovalta huikea paluu loukkaantumisen jälkeen: otti ensimmäisen kaksinpelivoittonsa ammattilaiskentiltä

Karen Hatshanoville uran suurin tennistitteli Pariisissa – väsynyt Djokovic taipui finaalissa

Djokovic ja Federer pelasivat jälleen upean trillerin – "Meillä on ollut eeppisiä otteluita, mutta tämä oli yksi parhaista"

Lähteet: Tennisliiton tiedote.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat