Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Roger Federer kommentoi tennisnaisten kohuja – arvosteli Serena Williamsia: "Hän meni liian pitkälle"

Vaikka Roger Federerin mielestä Serena Williams meni liian pitkälle US Openin finaalin raivoamisessaan, on sveitsiläinen naisten puolella.

tennis
Roger Federer.
Roger Federer.AOP

Tennisässä Roger Federer on kommentoinut ensimmäistä kertaa Serena Williamsin syyskuussa US Openin finaalissa herättämää kohua. Sveitsiläisen Federerin mukaan Williams meni liian pitkälle räyhätessään ottelun päätuomarille.

Williams raivosi US Openin finaalissa, kun päätuomari Carlos Ramos antoi yhdysvaltalaiselle varoituksen valmennuksesta. Vähän tämän jälkeen Williams vaati tuomarilta anteeksipyyntöä. Toisen erän puoltenvaihdossa Williamsin syytökset tuomaria kohtaan muuttuivat todella rajuiksi. Hän raivosi Ramosille ja kutsui tätä varkaaksi ja valehtelijaksi.

Välikohtaukset jättivät itse tenniksen sivurooliin. Puheenaiheeksi nousi nopeasti se, että Williams arvioi saaneensa näin kovat rangaistukset siksi, että on nainen. Hänen mukaansa miehet sanovat tuomarille samanlaisia tai pahempia asioita ja selviävät ilman rangaistuksia.

Federirin mukaan tapaus olisi voitu käsitellä toisella tavalla.

– Mielestäni Serena olisi voinut kävellä pois tilanteesta. Niin hän tekikin, mutta hän meni liian pitkälle. Hänen olisi pitänyt lähteä tilanteesta pois aikaisemmin, Federer kommentoi Sunday Times -lehden haastattelussa.

Serena Williams keskustelee tuomarin kanssa sormi pystyssä.
AOP

Sveitsiläinen ymmärsi kuitenkin myös Williamsia.

– Päätuomarin ei olisi pitänyt ärsyttää Williamsia tuossa tilanteessa. Se oli valitettava – uskomaton ennakkotapaus.

Federer otti kantaa myös naistennispelaajien pukeutumiseen. Tällä kaudella nousi kohui, kun Alize Cornet sai varoituksen vaihdettuaan pelipaitaa kesken ottelun, vaikka hänellä oli alla urheiluliivit. Myös Williamsin ”kissa-asu” Ranskan avoimissa herätti kohua. Kissa-asu ei ole enää sallittu ensi vuoden turnauksessa.

– Mikä ongelma siinä paidan vaihtamisessa tai kissa-asussa oli? Olen täysin naisten puolella. Jättäkää heidät rauhaan, Federer päätti.

Lue myös:

Serena Williams -kohu ei ota laantuakseen – tästä kaikesta on kyse

Lehti: Tennistuomarit harkitsevat boikotoivansa Serena Williamsin otteluita

Kommentti: Serena Williamsin naurettava käytös pilasi japanilaisen suuren hetken – Osaka kylmänviileästi superpelillä ensimmäiseen Grand Slam -voittoonsa

US Openin valloittaneesta Osakasta tuli kansallissankari, finaalissa raivonnut Williams ojensi katsojia: "Ei buuata enää"

Naistenniksen kattojärjestö tuki Serena Williamsin raivoa: ”Pelaajien tunteenpurkauksia pitää sietää samalla tavalla miehissä ja naisissa"

Serena Williamsin tylyttämälle tennistuomarille tukea kansainväliseltä liitolta

Lähteet: BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat