Hyppää sisältöön

Väärin harjoiteltu! Mikä treenaamisessa on niin vaikeaa?

Urheiluhulluissa puhutaan maanantaina harjoittelemisen vaikeudesta. Tietotaitoa on enemmän kun koskaan, mutta silti väärin harjoitteleminen on Suomessa arkipäivää. Miksi?

Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Kuva: Yle

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi toi pari viikkoa sitten esiin huolensa nuorten suomalaishiihtäjien harjoittelusta. Kirvesniemi julkaisi entisen valmentajansa Jorma Mannisen kanssa Suomen maastohiihdon kilpailukyky -kirjasen, jossa vaaditaan uudenlaista ajattelua hiihdon harjoittelemiseen. Kirvesniemen mukaan nykyiset harjoittelumetodit pudottavat Suomen kansainvälisestä kilpailusta.

Aiemmin tänä vuonna keskusteluun ovat jo nousseet nuorten urheilijoiden lisääntyneet rasitusperäiset murtumat ja ylikuormitustilat. Liiallisen ja vääränlaisen harjoittelun vaaroista on puhunut avoimesti myös jääkiekkoilija Oskar Osala.

Mikä harjoittelussa on niin vaikeaa? Tietotaitoa on enemmän kuin koskaan, mutta silti ongelmia riittää.

Urheiluhulluissa aiheesta keskustelevat tänään jääkiekkovalmentaja ja -asiantuntija Ismo Lehkonen ja Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Pekka Holopainen. Suorassa lähetyksessä kuullaan myös kirjailija Minna Lindgrenin pakina. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Urheiluhullut suorana lähetyksenä Radio Suomessa maanantaisin kello 18.05 ja podcastina Yle Areenassa.

Lue myös: