Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Vuohijoki nosti uuden sarjan SE-raudat MM-lavalla

Anni Vuohijoki onnistui hyvin painonnoston MM-kisoissa.

painonnosto
Anni Vuohijoki
Anni VuohijokiAOP

Anni Vuohijoki on nostanut 213 kilon yhteistuloksen painonnoston MM-kisoissa Turkmenistanissa. Vuohijoki kilpailee 64 kilon sarjassa, ja hänen MM-kisatuloksensa ovat uuden sarjan Suomen ennätyksiä.

Ashgabatissa uudet painoluokat ovat ensi kertaa käytössä MM-tasolla. Naisilla ja miehillä on kymmenen painoluokkaa aiemman kahdeksan sijaan. Käytäntö on sama muissakin arvokisoissa kuin MM-tasolla, mutta olympialaiset tekevät poikkeuksen. Niissä nostetaan seitsemässä sarjassa.

Vuohijoki tempaisi kolmannellaan 95 kiloa.

– Kilpailussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tempauksessa tangon keveys meinasi yllättää, kun kunto on noussut syksystäkin melkein kympillä. Esimerkiksi ponnistus on noussut, ja sitä kautta tangon liikerata on parantunut. Kolmannella kaikki meni kohdalleen, Vuohijoki kertoi Painonnostoliiton nettisivuilla.

Tempauksen 95 kiloa on raskain rautamäärä, minkä Vuohijoki on tempaissut missään sarjassa. Rion olympialaisissa hän kilpaili 63-kiloisissa, jossa nosti EM-pronssia viime keväänä.

Työnnössä 114 kilon työntö ei kelvannut tuomareille, mutta sen perään nousivat 115 ja 118 kiloa. Se sivuaa Vuohijoen ennätystä.

– Kun tavoitteena on tässä olympiadissa 220 ja tänä vuonna yli 210, niin hyvässä vauhdissa ollaan, Vuohijoki kertasi.

Hän iloitsi myös siitä, että sai sinclair-pisteinä (277,043) kokoon enemmän kuin Karoliina Lundahl MM-urallaan. Lundahl on MM-kisoissa mukana Suomen kongressiedustajana.

Sijoitus ratkesi alkuillasta

Vuohijoki oli B-ryhmän nostajien jälkeen yhdeksäntenä. Hänen lopulliseksi sijoitukseksi tuli 19:s.

Saman painoluokan C-ryhmässä Saara Leskinen nosti yhteistuloksen 198 (90+108) ollen 32:s.

– Tempaukset tuntuivat tosi hyviltä. Toiseen nostoon tuli tosi pitkä tauko, ja jatkossa pitää harjoitella tällaisia tilanteita varten entistä paremmin. Työnnössä voimat olivat kohdillaan, mutta ylöstyönnön tekniikkaa pitää saada vakiinnutettua, Leskinen kommentoi Painonnostoliiton sivuilla.

Lue myös:

Uudet painoluokat ja omalaatuinen kisataktiikka mietityttävät kovakuntoista olympiakävijää – Anni Vuohijoen matka Tokioon alkaa MM-kisoista: "Nostan sen rautamäärän, mitä sinne laitetaan"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat