Hyppää sisältöön

Suomen karatehelmi Titta Keinänen ei peittele MM-mitalitavoitettaan – "Olympiapaikka tuntuu mahdolliselta"

Karaten maailmancupin osakilpailuvoittoja kuluvalla kaudella napsinut Titta Keinänen lähtee mitalinälkäisenä tiistaina alkaviin MM-kisoihin.

Kuva: Yle

Espanjassa mitellään olympiakaraten MM-mitaleista 6. – 11. marraskuuta. Titta Keinänen on yksi Suomen yhdestätoista kilpailijasta.

Madridin MM-kilpailut ovat ensimmäiset arvokilpailut karaten historiassa, joissa kilpaillaan olympiarankingin pisteistä Tokion olympialaisiin. Kilpailuissa onkin ennätysmäärä osallistujia 1200 urheilijaa 139 eri maasta.

Kilpailut alkavat tiistaina henkilökohtaisten sarjojen alkukarsinnoilla. Keinänen ottelee naisten +68 kilon sarjassa. Tokiossa on mukana kolme naisten painoluokkaa ja jokaisesta sarjasta pääsee mukaan vain olympiarankingin kymmenen parasta.

Keinänen, joka on ennen MM-kisoja Tokion olympiarankingissa 15:ntenä, on tehnyt maailmanlistalla rakettimaisen nousun, sillä vielä alkuvuodesta hänen rankingsijoituksensa oli 67.

"Paremmat mahdollisuudet kuin koskaan"

Olympiaranking elää vielä kärjen osalta, eikä ole täysin vertailukelpoinen, sillä Aasiassa ottelijoilla on jo ollut omat kisansa, toisin kuin muilla esimerkiksi eurooppalaisilla. Suomalaiselta vaaditaan silti edelleen tasonnostoa yltääkseen olympialaisiin.

– Olympiapaikka tuntuu tällä hetkellä mahdolliselta, jos vain saan palasia loksahtamaan. Tiedän, että minulla on nyt paremmat mahdollisuudet kuin koskaan. Fiilis on hyvä niin minulla kuin kuin koko joukkueella. Lisäksi olen saanut olla terveenä, hyväntuulinen Keinänen totesi Yle Urheilulle.

Keinänen on kehittynyt hurjasti kahden vuoden takaisista MM-kisoista, eikä enää peittele kovaa mitalitavoitettaan.

– Nyt on sellainen olo, että olen maksimaalisen valmis kisoihin. Tiedän, että mitali vaatii todella kovan suorituksen, mutta sitä lähden tavoittelemaan. Täällä MM-kisoissa lähden ottelu kerralla eteenpäin, enkä mieti olympiapisteitä tai muuta, Keinänen muistutti.

Suomen menestynein karateka on Sari Laine, joka voitti MM-kultaa 1994 ja yhteensä seitsemän Euroopan mestaruutta.

.
.