Suora

 • Kaatuilua ja kesäteatteria
 • Tanssin Grand Slam, lattarit
 • Korisliiga, naisten 4. loppuottelu Catz - PeKa
 • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
 • One more year Riikka Sallinen? Lopettamisen sietämätön vaikeus
 • Anton Lundell: 17-vuotias maailmanmestari ja jääkiekkoammattilainen
 • Jääkiekon U18 MM: FIN - CZE
 • Jääkiekon U18 MM, Suomi - Tshekki
 • Urheiluruutu
 • Teemu Pukki: laiskottelijasta kanarialinnuksi
 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Tero Pitkämäki haki tulevalle vuodelle 20 000 euron apurahaa – manageri ei puhu uran jatkumisesta vielä: ”Ei ole minkäänlaista päätöstä”

Tero Pitkämäki on valmistautunut tulevaan kauteen hakemalla jo urheilija-apurahaa. Manageri Tero Heiska kiistää kuitenkin, että päätöstä uran jatkosta olisi jo olemassa.

yleisurheilu
Tero Pitkämäki
Jatkuuko 35-vuotiaan Tero Pitkämäen ura myös tulevalla kaudella?Tomi Hänninen

Suomen keihästähti Tero Pitkämäki on hakenut ensi vuodelle Opetus- ja kulttuuriministeriöstä 20 000 euron urheilija-apurahaa. Asiasta kertoi maanantaina Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Pitkämäen manageri Tero Heiska vahvistaa hakemuksen jättämisen Yle Urheilulle. Hän kuitenkin kiistää, että apurahan hakeminen tarkoittaisi seitsemänkertaisen arvokisamitalistin Pitkämäen uran jatkumista.

– Ei se sitä tarkoita välttämättä. Tero halusi tehdä ennen hakuajan umpeutumista hakemuksen, jos alkaa niin hyvältä tuntua ja tulee fiilis, että haluaa jatkaa, Heiska sanoo.

Tuskin te turhaan jaksatte kuitenkaan täyttää papereita?

– Ei sen hakemuksen tekeminen kovin iso homma ole. Tero teki sen itse puhtaasti. Uran jatkoon ei ole minkäänlaista päätöstä, Heiska toteaa.

Pitkämäki loukkasi polvensa alkukesällä Paavo Nurmen kisoissa. Hänen tukijalkansa polvi vääntyi viimeisessä heitossa. Polven eturistiside meni poikki.

Berliinin EM-kisat jäivät välistä. Polvi leikattiin elokuun alussa. 35-vuotias Pitkämäki totesi itse syyskuun alussa Yle Urheilulle, että päätös uran jatkosta tulee marraskuuhun mennessä.

Manageri Heiska puhuu, että päätös olisi luvassa tämän kuun aikana marraskuussa. Se on täysin Pitkämäestä itsestä kiinni.

Onko tässä mielestäsi mitenkään mahdollista, että ura ei jatkuisi jostain syystä?

– Hän on itse sanonut julkisuuteen, että tilanne on fifty-fifty. Tero ratkaisee asian niin sanotusti puhtaalta pöydältä jompaankumpaan suuntaan, Heiska muotoilee.

– Veikkaan, että päätös tulee tämän kuun aikana. Se tulee viimeistään tämän kuun lopussa.

Ensi vuonna MM-kisat järjestetään normaalia myöhempään. Ne ovat luvassa syys-lokakuun vaihteessa Dohassa Qatarissa. Heiskan mukaan ensi kesän kovimpien arvokisojen ajankohta ei kuitenkaan vaikuta päätökseen.

– Silläkään ei ole mitään tekemistä. Tämä tulee puhtaasti Teron omista lähtökohdista, mikä on oma motivaatio ja tuleeko halu omaan kovaan harjoitteluun, Heiska sanoo.

– Se on puhtaasti sisäinen päätös. Jos ajatellaan, että helmikuussa pystyisi aloittamaan normaalin harjoittelun, niin siinä on aikaa. Sillä tavalla on ihan sama, milloin kisa on. Mutta eipä myöhäisestä ajankohdasta mitään haittaakaan ole. Toki Tero jatkaisi kuntoutusta, vaikka ei ura jatkuisikaan.

Lue lisää:

17-vuotias keihästoivo Topias Laine aikoo jonain päivänä olla aikuistenkin huipulla – "Pitkämäen kulta sytytti tähän hommaan"

Urheiluliitto kelpuutti 15 urheilijaa Team Finland -kärkiryhmäänsä – Neziri ei kuulu joukkoon

Tero Pitkämäki otti kantaa kuumaan suomalaiseen yleisurheilukeskusteluun: "Pohjakosketus on luultavasti tehty – tulevaisuudessa menestystä tulee paremmin"

Pitkämäki lykkää päätöstään keihäsuransa tulevaisuudesta – "Varmaan marraskuuhun mennessä"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat