Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Argentiina, 1. päivän kooste
  • Koostejakso - kauden parhaat palat

Voiko Bottas voittaa koskaan Hamiltonia? ”Sille on aina selitys, miksi olen hävinnyt”

Lewis Hamiltonin hurjan tasainen vire ja toisaalta Valtteri Bottaksen toisaalta alakuloinen kausi ovat herättäneet kysymyksen siitä, onko Bottaksesta lyömään nyt viisinkertaista F1-mestaria. Bottaksen mukaan hän kuitenkin tietää aina, mistä ero johtuu radalla.

urheilu
Valtteri Bottas, Lewis Hamilton.
Mark Thompson/Getty Images

Mercedeksen Valtteri Bottaksen toinen kausi F1-huipputallin ratissa on ollut toistaiseksi mollivoittoinen. Hän on ajanut seitsemän kertaa kakkoseksi, mutta yhtäkään voittoa ei ole tullut.

Jos Bottas ei pääse korkeimmalle korokkeelle jommassakummassa kauden kahdesta viimeisestä kisasta, niin hän tekee historiaa. Kukaan ei ole ollut yhtä monta kertaa yhden kauden aikana kakkonen ilman voittoa.

Samaan aikaan Lewis Hamilton on jo ehtinyt juhlia F1-uransa viidettä mestaruutta. Bottas on jäänyt molemmilla kausilla Hamiltonin jalkoihin. Tällä kaudella toki Bottaksella on ollut myös mahdollisuuksia voittoihin. Bakussa tuli aivan loppuhetkillä kärkipaikalla epäonninen keskeytys. Venäjällä tallimääräys pakotti Bottaksen toiseksi Hamiltonin taakse.

Bottas sanookin nyt RaceFans-sivuston (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa ymmärtävänsä täysin, miksi Hamilton on ollut tällä kaudella häntä nopeampi.

– Rehellisesti sanottuna ei ole ollut yhtään hetkeä, jota en olisi ymmärtänyt. Sille on aina ollut selitys, miksi olen hävinnyt, Bottas totesi.

Bottaksen mukaan Hamilton pystyy ajamaan mutkat läpi huomattavasti nopeammin kuin hän itse.

– Ymmärrän, miksi hän on nopeampi. Muutamissa mutkissa olen enemmän vaikeuksissa kuin Lewis. Joskus minä saan ne mutkat osumaan. Mutta Lewis onnistuu joka kerta, Bottas toteaa.

Bottas uskookin, että Hamiltonin suuri menestyksen avain on brittikuljettajan tasaisuus.

– Hän sopeutuu erittäin hyvin, olivat olosuhteet mitkä tahansa. Oli sitten tuulta, kuumaa, märkää tai kuivaa, Bottas havainnollistaa.

F1-sarjan kauden viimeistä edellinen kisa on luvassa sunnuntaina Brasiliassa.

Lue lisää:

Räikkönen kaipaa kovempia rangaistuksia eliminoimaan "typeryyttä"

Ferrari-pomo välitti Italiaan Kimi Räikkösen voittoterveiset, jotka tuskin jättävät ketään fania kylmäksi: ”Menestys kuuluu heille”

Ikuinen kakkonen vai tuleva maailmanmestari? Valtteri Bottas on jatkuva oppija, joka on karistanut ikävää leimaansa: "Haluan näyttää itselleni, enkä muille"

Kommentti: Järisyttävän konemainen Hamilton voi ottaa kiinni mahdottoman Schumacherin – Mestari-Räikkönen jättää hyvin ikävän tahran Vettelille

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat