Suora

  • Korisliiga, miesten 4. loppuottelu Kouvot - Kauhajoki
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto aloitti tutkinnan Venäjä-korruptiosta – kuukausia poliisiratsian jälkeen

IBU:n uusi ruotsalainen puheenjohtaja Olle Dahlin aloitti tutkinnan epäillystä venäläisten dopingtapausten pimittämisestä ja lahjuksista, joista olisi annettu vuoden 2021 MM-kisahaun yhteydessä.

ampumahiihto
Ampumahiihto yleiskuva
Tomi Hänninen

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU on aloittanut tukinnan syytöksistä, joissa Venäjä olisi lahjonut liiton johtoa peittelemään dopingtapauksia.

Päätös tulee kuukausia jälkikäteen, sillä IBU:n päämajaan tehtiin poliisiratsia huhtikuussa. Itävaltalaisviranomaiset syyttivät IBU:n johtoa 300 000 Yhdysvaltain dollarin eli noin 260 000 euron lahjusten vastaanottamisesta. Syytösten mukaan Venäjältä oli pyydetty peittelemään dopingtapauksia. Lisäksi lahjuksia oli annettu, jotta Venäjä saisi vuoden 2021 MM-kisat.

Vuonna 2016 järjestetyn äänestyksen tulos peruttiin jo aiemmin. Kisat siirrettiin Sloveniaan Pokljukaan, koska korruptiosyytösten tultua julki esimerkiksi maailman antidopingtoimisto Wada oli Venäjällä kisojen järjestämistä vastaan.

IBU kertoo, että liitto tutkii nyt syytöksiä yhdessä Itävallan ja Norjan viranomaisten kanssa. Liiton johto on uusiutunut viime aikoina. Pitkäaikainen puheenjohtaja Anders Besseberg ja pääsihteeri Nicole Resch saivat lähteä. Uusi puheenjohtaja on ruotsalainen Olle Dahlin.

Lue myös:

Saksalaislehden lähde: Venäjä lahjoi itselleen ampumahiihdon MM-kisaisännyyden

Suomen antidopingpomo kansainvälisen ampumahiiihtoliiton dopingkohusta ja harvinaisesta poliisiratsiasta: ”Ei ole savua ilman tulta”

Suomalainen ampumahiihtovaikuttaja yllättyi, kun hänen hyvä tuttunsa nousi dopingkohun keskiöön: "Tämä on ihan uskomatonta"

Le Monde: Venäjä maksoi IBU:n puheenjohtajalle dopingin pimittämisestä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat