Hyppää sisältöön

Suomalainen superketju dominoi KHL:ssä ja yrittää samaa nyt Leijonissa: "Olemme lähteneet siitä, että pahin mitä voi tapahtua on potkut"

Joonas Nättinen, Mikael Ruohomaa ja Juuso Puustinen ovat pelanneet yhdessä hyvän syksyn KHL-joukkue Neftekhimik Nizhnekamskissa.

Juuso Puustinen on tehnyt tällä kaudella 13 maalia KHL:ssä. Hän jakaa sarjan maalipörssin kärkipaikkaa Anton Burdasovin ja Linus Videllin kanssa. Kuva: AOP

KHL-seura Neftehimik Nizhnekamsk teki tälle kaudelle onnistuneita rekrytointeja jääkiekon SM-liigasta. JYPistä tulleet Joonas Nättinen ja Juuso Puustinen sekä Kärpistä siirtynyt Mikael Ruohomaa ovat loistavilla otteillaan pitäneet Neftehimikin mukana pudotuspelitaistelussa.

Samassa ketjussa pelanneet Puustinen (13+8), Nättinen (7+9) ja Ruohomaa (3+12) miehittävät Neftehimikin sisäisen pistepörssin kärkeä.

Huippuvireessä oleva kolmikko sai kutsun maajoukkueeseen tänään torstaina alkavaan Helsingin EHT-turnaukseen.

– Nämä päivät olivat ainakin itsellä merkittynä elokuun alussa kalenteriin. Mielestäni olemme ketjuna pitäneet joukkuetta hyvin pystyssä ja saaneet paljon vastuuta, johon olemme pystyneet vastaamaan, Puustinen sanoo.

Viime kaudella Puustinen ja Ruohomaa olivat SM-liigan pistepörssin kärkikymmenikössä. Nättinen oli sijalla 22.

Toisinaan SM-liigassa loistaneet pelaavat hukkuvat harmaaseen massaan kovatasoisemmassa KHL:ssä, mutta Neftehimik-kolmikko on pystynyt kantamaan vastuuta myös Venäjällä.

– Minulla käy joka vuosi hyvä tuuri, että aina on hyvät laiturit. Hyvän tuen on saanut jätkiltä, ei tarvitse yksin olla, Ruohomaa sanoo.

Mikael Ruohomaa (vas.) ja Juuso Puustinen Suomen jääkiekkomaajoukkueen harjoituksissa tiistaina. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kolmikko pitää yhtä kaukalon ulkopuolellakin

Puustisen mukaan kiekkoilijan arki Venäjällä on samanlaista kuin Suomessa. Aamulla treenataan, iltaisin pelataan ja välipäivinä levätään. Matkustamista on toki enemmän, mutta KHL:ssä kilometrejä taitetaan lentämällä.

Kaukalon ulkopuolinen elämä voisi kuitenkin käydä vieraassa maassa ankeaksi ilman suomalaiskavereita.

– Pidämme yhtä ja tuemme toisiamme ylä- ja alamäissä. Venäjällä harmaa talvi saattaa välillä ottaa niskaotteen ja silloin potkitaan toisia eteenpäin, Nättinen kertoo.

Joonas Nättinen Leijonien harjoituksissa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Nättinen ja Puustinen tunsivat toisensa jo ennestään JYPistä, Ruohomaahan he ovat tutustuneet vasta tällä kaudella.

– Ruohomaa on ihan päällikkö äijä. Jääkiekon ohella tutustuu mielenkiintoisiin ihmisiin ympäri maailman. Näen sen isona rikkautena, Puustinen sanoo.

Kolmikon kemiat toimivat hyvin myös kaukalon ulkopuolella. Yhteishaastattelussa läppä lentää ja tunnelma on rento. Tietynlainen rentous taitaa olla myös ketjun menestyksen salaisuus KHL:ssä.

– Olemme lähteneet siitä, että pahinta mitä voi sattua on potkut, Ruohomaa murjaisee ja muut repeävät nauruun.

– Olemme hyvin täydentäneet toisiamme ja löytäneet omat roolit siinä ketjussa.

KHL:n parhaimpiin ketjuihin kuuluva suomalaiskolmikko nähdään todennäköisesti yhdessä myös Helsingin EHT-turnauksessa, joka alkaa tänään torstaina ottelulla Venäjää vastaan.

– Tämä on kaikille ensimmäinen Helsingin EHT-turnaus, että päästään täällä kotiyleisön edessä pelaamaan. Uskon, että maajoukkueessa meiltä haetaan samaa kuin KHL:ssä, Puustinen sanoo.

Lue myös:

.
.