Norjan hiihtotähti Weng tienasi viime vuonna lähes 680 000 euroa – edelle ylsivät vain pyöräilijä ja alppihiihtäjä

Alexander Kristoff ja Kjetil Jansrud tienasivat eniten norjalaisurheilijoista viime vuonna.

hiihtolajit
Heidi Weng
Heidi Weng.EPA-EFE/ANGELIKA WARMUTH

Norjalaishiihtäjä Heidi Weng oli maansa urheilijoista palkkakuningatar vuonna 2017. Norjalaislehti VG:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)Weng tienasi viime vuonna noin 6,48 miljoonaa norjan kruunua eli noin 679 000 euroa.

Häntä enemmän tienasi urhelijoista vielä kaksi miestä: pyöräilijä Alexander Kristoff ja alppihiihtäjä Kjetil Jansrud.

Kristoff on maantiepyöräilyammattilainen. Vuonna 2017 Kristoff voitti muun muassa maantiepyöräilyn Euroopan mestaruuden ja otti MM-hopeaa. Kristoff tienasi lähes 17 miljoonaa Norjan kruunua eli lähes 1,8 miljoonaa euroa. Kristoff oli urheilijoiden palkkakärki toista vuotta peräkkäin Norjassa.

Jansrud voitti viime vuonna supersuurpujottelun maailmancupin ja oli samassa lajissa MM-kisoissa hopealla. Jansrud tienasi 11,3 miljoonaa Norjan kruunua eli lähes 1,2 miljoonaa euroa.

Weng voitti vuonna 2017 sekä maailmancupin kokonaiskilpailun että distanssicupin. Hän otti myös MM-kultaa parisprintissä ja viestissä sekä MM-hopeaa 30 kilometrin vapaalta.

Hän tienasi myös eniten norjalaishiihtäjistä. Martin Johnsrud Sundbyn palkkatulot olivat noin 5,7 miljoonaa kruunua eli noin 600 000 euroa. Petter Northug oli seuraavana palkkakärjessä noin 5,5 Norjan kruunullaan eli noin 580 000 eurollaan.

Vertailun vuoksi marraskuun alussa Suomessa julkaistuista verotiedoista selvisi, että Krista Pärmäkosken palkkatulot olivat 197 413 euroa ja Iivo Niskasen 166 260 euroa.

Lue VG:n juttu täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Jääkiekkoilijat tienaavat parhaiten Suomessa, Lahden MM-menestys siivitti Pärmäkosken ja Niskasen tulot nousuun – tässä suomalaisen huippu-urheilun palkkakärki vuonna 2017

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat