Suora

  • Dota 2: The International

Spartak Moskova saa vieraakseen skottijätti Rangersin – Roman Eremenkon väliaikainen päävalmentaja haukkuu kannattajat ja toimittajat

Roman Eremenkon joukkue on kotitappioiden putkessa ja Eurooppa-liigan lohkossaan pohjalla. Lisäksi siltä puuttuu varsinainen päävalmentaja.

jalkapallo
Rubin Kazanin Vitali Ustinov ja Spartak Moskovan Roman Eremenko kamppailevat pallosta.
Getty Images

Roman Eremenkon edustama Spartak Moskovan kannattajien protestointi huolestuttaa joukkueen valmennusjohtoa. Venäläisseura antoi potkut italialaiselle päävalmentajalle Massimo Carreralle lokakuussa ja fanit ovat edelleen vihaisia päätöksestä.

Carrera sai lähteä Arsenal Tulaa vastaan kärsityn 2–3-kotitappion jälkeen ja välikaiseksi päävalmentajaksi astui Raul Riancho.

Rianchon johdolla Spartak venyi maalittomaan tasapeliin Rangersin vieraana. Silti kotitappioiden sarja Venäjän pääsarjassa on jatkunut jo neljän pelin mittaiseksi.

Sunnuntaina pisteet kävi ryöväämässä FK Ural lukemin 1–2. Eremenko tuli vaihdosta kentälle 55. minuutilla.

Torstaina Eurooppa-liigan koitokseen Spartakin 45 000 vetävän kotistadionin odotetaan olevan ehkä puolillaan.

– Ei ole helppoa pelata, kun tunnelma on sellainen. Mutta niin pitkään kuin Spartak on työnantajani, niin pitkään kuin he maksavat palkkani, teen parhaani suojatakseni pelaajia ulkopuolisilta vaikutteilta, Riancho sanoo The Guardianin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Pelaajat pääsevät parhaalle tasolleen vain, kun he ovat rauhallisia, tyytyväisiä ja tuntevat olonsa turvalliseksi. Jos onnistun suojelemaan pelaajia edes vähän, se on mahtavaa.

Spartak on Venäjän liigassa tällä hetkellä kuudentena, vain pisteen päässä paikallisvastustaja TsSKAsta. Silti kentän ulkopuolinen paine tuntuu penkillä saakka.

– Olen Spartakin työntekijä, minulla on todellisia tunteita seuraa kohtaan. Jos toimittajat yrittävät tappaa minut kysymyksillään, niin saa olla. Niin kauan kuin pysyn täällä, teen parhaani tämän seuran ja voittamisen eteen.

Spartak on Eurooppa-liigan G-lohkossa viimeisenä raavittuaan kaksi pistettä kolmesta ottelusta. Rangers johtaa lohkoa viidellä pisteellä.

– Ensimmäisessä pelissämme Rangers oli kotikentällään, jolla he ovat hyvin vahvoja. Meidän ajatuksemme oli pitää maalimme puhtaana ja ehkä yrittää maalintekoa ottelun loppuvaiheissa. Nyt pelaamme kotona eikä jatkoon ole mahdollisuuksia, jos emme voita. Meidän täytyy siis yrittää hyökätä, Riancho sanoo.

Lue myös:

Palloliitto: Roman Eremenko jättää syksyn maajoukkuepelit väliin – ovi EM-karsintoihin auki

Roman Eremenkon seuran päävalmentajalle potkut: "Kehitystä ei ole tapahtunut"

Roman Eremenko pääsi avaukseen – syötti heti maalin, mutta otettiin aikaisin vaihtoon: "Valmentaja tietää paremmin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat