Yli tuhannen liigaottelun upea ura päättyy loukkaantumiseen – Ville Vahalahti lopettaa

Käsivamma ei mahdollista enää jääkiekon pelaamista.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Ville Vahalahti kuvassa
Ville Vahalahti.Tomi Hänninen

Ville Vahalahden jääkiekkoura päättyy tasan 41-vuotiaana. Keskiviikkona syntymäpäiviään juhliva hyökkääjä kertoo lopettamisestaan seuransa Rauman Lukon verkkosivuilla. Käsivamma pakottaa hyökkääjän ripustamaan luistimet naulaan lopullisesti.

– Uran jatkuminen oli totta kai haaveena, mutta oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi. Saan käteni ehkä kovalla kuntoutuksella vielä sellaiseen kuntoon, että sillä voisi tulevaisuudessa elää normaalia arkielämää, Vahalahti sanoo.

Vahalahti pelasi SM-liigassa ensimmäisen kerran kaudella 1998–99. Yhteensä liigapelejä kertyi pudotuspelit mukaan lukien 1084 ja niissä kovat tehot 287+461=748. Vahalahti on SM-liigahistorian kolmanneksi tehokkain pelaaja Janne Ojasen ja Arto Javanaisen perässä.

Suomen mestaruutta Vahalahti juhli TPS:ssä vuosina 2000, 2001 ja 2010. SM-liigassa hän voitti lisäksi SM-hopeaa ja -pronssia. Hyllystä löytyy myös Ruotsin Elitserienin hopea Linköpingin paidasta keväältä 2008.

Lukko ja TPS juhlistavat Ville Vahalahden upeaa jääkiekkouraa 16. helmikuuta Raumalla käytävässä ottelussa.

Lue myös:

Lukolle kova isku: Vahalahti leikkauspöydälle

Kun muut vetävät jo hokkareita naulaan, rikkovat nämä nelikymppiset pelaajat vielä SM-liigaennätyksiä – nyt alkaa TPS:n tähtien kenties viimeinen kiekkokevät: "Jotkut ovat ehkä antaneet itsekurinsa pudota"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat