Kataja kukisti kovan kreikkalaisnipun toistamiseen – varmisti jatkopaikan europeleissä

Vincent Simpsonin 31 pistettä johdattivat Katajan toiseen voittoon Aris Thessalonikista. Joukkue on värväämässä uutta pelaajaa.

Korisliiga
Joensuun Katajan Ilari Seppälä ohjaa peliä.
Ilari Seppälä.Jarno Kuusinen / AOP

Joensuun Kataja kaatoi kotikentällään kreikkalaisen Aris Thessalonikin 88–86 ja varmisti samalla paikkansa Eurooppa-cupin jatkopeleissä. Paikka varmistui, kun lohkon kärkijoukkue, bulgarialainen Levski voitti BC Dnipron.

Kataja kukisti Arisin jo toistamiseen. Vierasreissusta joensuulaiset tulivat 79–70-voiton kanssa.

Joensuulaiset olivat vielä viimeisen neljänneksen alkaessa 55–62-tappiolla, mutta onnistuivat kampeamaan voiton.

– Meillä oli vähän samanlainen alku peliin kuin Kreikassa viikkoja takaperin. Annoimme heidän olla isompia, aggressiivisempia ja aktiivisempia. Ensimmäisen kympin aikana näytti siltä, ettemme tulleet taistelemaan voitosta tänään, mutta sen jälkeen jätkät alkoivat taistella yhdessä ja alkoi tulla onnistumisia, apuvalmentaja Petri Virtanen kommentoi Yle Urheilulle.

Katajan tehokkain oli 31 pistettä pussittanut Vincent Simpson. Daniel Mullings säesti 21 pisteellä ja Ilari Seppälä heitti kahdeksan pistettä viiden syötön lisäksi.

– Hän (Simpson) teki niin kovia henkilökohtaisia suorituksia ottelussa, että kelpaa highlight-nauhaa tehdä myöhemmin. Haluan kuitenkin korostaa, että joukkueena ja yhteistyöllä tämän voiton ansaitsimme. Yksilötasolla emme tälle joukkueelle pärjäisi, Virtanen sanoi.

Katajalla on alkulohkovaihetta edessä vielä kahden ottelun verran, ja joukkue voi pelata ne paineetta. Tämä on tärkeää, sillä ryhmään pyritään ajamaan sisään uutta pelaajaa loukkaantuneen Rahlir Hollis-Jeffersonin paikkaajaksi.

– Pelaaja on löytynyt ja hyvin pitkälle on päästy etenemään neuvotteluissa, Virtanen paljastaa.

Korisliigassa Kataja on vasta yhdeksäntenä. Virtasen mukaan joukkueella on vielä paljon tekemistä kauden edetessä.

– Tasomme on ailahdellut hyvin paljon jopa otteluiden sisällä. Jos ja kun haluamme kehittyä erittäin hyväksi joukkueeksi, niin hyvät joukkueet eivät ailahtele pelien välillä kovin paljoa. Tasapainon löytäminen on koko kauden mittainen prosessi.

Lue myös:

Katajalle historiallinen vierasvoitto! - Aris menetti kotiyleisönsä edessä 15 pisteen johdon

Korisliigassa on kyllästytty olemaan Susijengin varjossa – seurapomot haluavat lähes yksimielisesti irti liitosta

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat