Kontiolahti saa kauden avauskisan vuonna 2020 – Venäjä ei järjestä ampumahiihdon maailmancupia ainakaan neljään vuoteen

Östersund tekee tilaa Kontiolahdelle kauden avauspaikkana vuonna 2020.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen
Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen.AOP

Venäjä ei saa järjestää ampumahiihdon maailmancupin kisoja seuraavaan neljään vuoteen. Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU päätti tulevista kisakalentereistaan torstaina (siirryt toiseen palveluun).

Venäjän Ampumahiihtoliitto on edelleen IBU:n tilapäisjäsen maan doping-sotkujen takia. Venäjä ei saa myöskään IBU Cupin tai Junior Cupin osakilpailuja järjestettäväkseen. MM-kisat oli jo alun perin myönnetty Venäjälle vuonna 2021, mutta ne siirrettiin Sloveniaan.

Vielä maaliskuussa Venäjä järjesti maailmancupin päätöskilpailut Tjumenissa, missä Kaisa Mäkäräinen juhli naisten kokonaiscupin voittoa. Tshekin, Kanadan ja Yhdysvaltojen ampujahiihtäjät boikotoivat tuolloin tapahtumaa.

Uusissa kisakalentereissa Kontiolahti saa kauden avauskisan marraskuussa 2020, kun se nappasi pitkän avausviikonlopun Ruotsin Österdsundilta. Jo aiemmin Kontiolahdelle oli myönnetty mc-kisat saman vuoden keväälle.

Kaudella 2021–2022 Kontiolahti ei kuitenkaan ole kisakalenterissa. Uusina paikkoina tuolloin mukaan tulevat Viron Otepää ja Valko-Venäjän Minsk-Raubitsji.

Tuleva kausi alkaa Slovenian Pokljukassa 30. marraskuuta. Yle näyttää koko kisakauden kanavillaan.

Lue myös:

Saksalaislehden lähde: Venäjä lahjoi itselleen ampumahiihdon MM-kisaisännyyden

Iloisia uutisia ampumahiihdon ystäville – maailmancup ja MM-kisat jatkossakin Ylen kanavilla

Suosittelemme

Tuoreimmat