Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilukierros

MM-titteli on takataskussa, joten Hamilton kehuu Bottasta kaikin mahdollisin ylisanoin: "Hienoin tallikaveruus, mitä F1:ssä on koskaan ollut"

Valtteri Bottas on auttanut Lewis Hamiltonia MM-taistossa kauden aikana.

Formula 1
Valtteri Bottas Lewis Hamilton
Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton.Getty Images

Formula ykkösten maailmanmestari Lewis Hamilton kehuu kaikin mahdollisin ylisanoin tallikaveriaan Valtteri Bottasta ennen Brasilian GP:tä. Brittikuski on jo ennen kauden kahta viimeistä kisaa varmistanut viidennen MM-tittelinsä, osaltaan Bottaksen avulla.

Räikeimmin Bottaksen apukuskin rooli näkyi Venäjän GP:ssä, missä hän olisi ajanut voittoon ilman tallimääräystä. Suomalainen päästi kuitenkin Hamiltonin ohi keräämään enemmän MM-pisteitä mestaruustaistoa varten.

– Tällä kaudella on ollut paikkoja, joissa hän on ollut erittäin tärkeä voittamisemme kannalta, Hamilton sanoo Autosportille (siirryt toiseen palveluun).

– Olen hyvin kiitollinen ollessani hänen tallikaverinsa. Ja kiitollinen kaikesta siitä avusta, jota hän on minulle antanut tämän unelmani saavuttamisessa.

Bottas ei ole voittanut vielä yhtään kisaa tällä kaudella. Venäjällä voitto meni tallimääräyksen takia ja Azerbaijanissa viime hetken rengasrikon takia. Brasiliassa ja Abu Dhabissa voiton esteenä ei pitäisi enää olla ainakaan tallimääräykset, kun Hamilton on jo maailmanmestari.

– Tunnistamme toistemme kovan työn, emmekä pelaa mitään pelejä keskenämme tai yritä horjuttaa toisiamme. Tämä on kunnioituksen ja tiimityön kannalta hienoin tallikaveruus, mitä F1:ssä on koskaan ollut, Hamilton hehkuttaa.

Lue myös:

Voiko Bottas voittaa koskaan Hamiltonia? ”Sille on aina selitys, miksi olen hävinnyt”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat