Räikkönen: Voitin täällä mestaruuden, mutta en ajattele sellaisia

Interlagosin rata ei saa Kimi Räikköstä herkistymään.

urheilu
Kimi Räikkönen
Getty Images

Interlagosin rata Sao Paulossa on paikka, jossa Kimi Räikkönen sinetöi formula ykkösten maailmanmestaruutensa vuonna 2007. On silti ihan turha odottaa, että Räikkönen herkistyisi radalla jotenkin erityisesti.

– Minulla ei ole rataa kohtaan mitään erityisiä tuntoja. Voitin täällä mestaruuden, mutta en ajattele sellaisia. Muistot eivät muuta tämän kauden asioita, Räikkönen totesi torstaina.

Hän yrittää Ferrari-tallin kanssa Brasiliassa parhaansa, että valmistajien MM-titteli ratkeaisi vasta kauden päätöskilpailussa Abu Dhabissa. Mercedes on italialaistallia edellä, mutta ei tavoittamattomissa.

– Tilanne ei ole meille vahvin mahdollinen, mutta taistelu jatkuu. Katsotaan miten käy.

Räikkönen lähtee kauden päätyttyä Ferrarilta Sauberille, mutta ei mene kesken kauden asioiden edelle.

– Tunne ei ole yhtään sen erilaisempi kuin muinakaan vuosina. Tallille merkkimestaruus on tärkeä, ja siksi näitä kisoja ajetaan, Räikkönen totesi.

Ferrari ei ole voittanut valmistajien MM-sarjan mestaruutta kymmeneen vuoteen. Räikkönen ei halunnut torstaina arvuutella, kuinka paljon tuo kymmenen vuoden ajanjakso painaa tallin vastuuihmisten mielessä.

– Sitä on parasta kysyä heiltä itseltään. Minun elämääni se ei muuta, mutta tietenkin yritämme voittaa täällä.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat