Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Lentopallon EM: Ranska - Serbia

Leijonilta vaaditaan härskimpiä otteita, jotta verkko heiluu: "Se on karua, kun on nollat taulussa"

Leijonien pelaajat olivat yhtä mieltä siitä, että maalinteon tukitoimissa oli Venäjä-ottelussa parannettavaa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Kirill Kaprizov Mikko Lehtonen Juha Metsola
Venäjä oli torstaina vahvempi maalin edustalla.Tomi Hänninen

Suomen maajoukkueen analyysi torstain Venäjä-ottelun jälkeen oli selkeä. Vaikka Venäjä vei voiton, Leijonien pelissä oli paljon hyvää. Päävalmentaja Jukka Jalonen ja Yle Urheilun haastattelemat pelaajat olivat kaikki melko tyytyväisiä tuloksesta huolimatta.

Parannettavaa totta kai jäi. Se on selvää, jos jää nollille kotiyleisön edessä. Venäjä voitti Helsingin EHT-turnauksen avausottelun 3–0.

– Pelasimme ihan hyvän ottelun. Jäimme vähän telineisiin ekassa erässä, mutta pelasimme 40 minuuttia hyvää kiekkoa. Ei kolme maalia omiin nyt liikaa ole, mutta siinä oli muutama sellainen, joissa olisimme voineet puolustaa paremmin, sanoi hyökkääjä Iiro Pakarinen.

Venäjä meni avauserässä johtoon Mihail Grigorenkon maalilla, joka syntyi Suomen kiekonmenetyksestä hyökkäyssiniviivalla. Nikita Nesterovin 2–0-ylivoimamaalille ei ollut juurikaan tehtävissä, mutta maalivahti Juha Metsola olisi voinut kopata Andrei Pedanin kolmannen maalin.

Leijonien takaiskuja voi jossitella, mutta joka tapauksessa Suomen olisi pitänyt käyttää maalipaikkansa tehokkaammin hyväkseen.

– Se on karua, kun on nollat taulussa. Ylivoimalla oli loistavia maalipaikkoja, joista olisi jonain päivänä saattanut mennä sisäänkin. Ei auta kuin mennä treenaamaan maalintekoa, sanoi ensimmäisen maaottelunsa pelannut Oula Palve.

Runsaan neljän vuoden tauon jälkeen Leijoniin palannut Pakarinen tiesi, mistä maalinteossa kiikastaa.

– Maalinteon tukitoimia pitää parantaa. Saimme laukauksia, mutta tarvitsemme pari äijää maalille hakkaamaan ripareita sisään. Maalinedustalla pitää olla paljon kovempi, Pakarinen sanoi.

Maajoukkueessa debytoinut puolustaja Petteri Lindbohm komppasi Pakarista.

– Olimme vähän arkoja laukomisen suhteen. Pitää vaan laukoa enemmän ja mennä härskimmin maalille, Lindbohm sanoi.

Lue myös:

Jalosen uudelle aikakaudelle Leijonissa nihkeä alku – Suomi jäi nollille Venäjää vastaan: "Paljon hyvää ensimmäiseksi peliksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat