Rasmus Ristolainen ratkaisi hurjalla lämärillään

Rasmus Ristolainen tykitti näyttävästi Buffalon jatkoaikavoittoon Montrealista. Katso komea osuma kuvaa klikkaamalla!

NHL
Ristolainen ratkaisi jatkoajalla
Ristolainen ratkaisi jatkoajalla

Rasmus Ristolainen iski Buffalon voittomaalin Montrealia vastaan jatkoajalla jääkiekon NHL:ssä. Buffalo voitti ottelun vieraskaukalossa 6–5.

Montreal oli vielä toisen erän jälkeen johdossa 5–4, mutta Jeff Skinner toi Buffalon tasoihin kolmannessa erässä. Jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Ristolainen toi kiekon omalta alueelta oikeata laitaa ja tykitti lämärinsä ohi Montreal-vahdin Carey Pricen.

– Sain kiekon syvällä vastustajan päädyssä, pelasin vähän huonosti ja menetin kiekon. Siitä tuli vastahyökkäys omiin, mutta "Arsi" (Artturi Lehkonen) veti ränniin, ja kun tulin myöhässä omiin, sain kiekon ja pääsin vastahyökkäykseen, Ristolainen kertasi Yle Urheilulle.

Maali oli Ristolaisen kauden toinen. Hän sai jälleen kerran joukkueestaan eniten jääaikaa, yli 26 minuuttia.

Ottelussa nähtiin jo avauserässä kuusi maalia, ja muutenkin ovet olivat levällään molempiin suuntiin.

– Tänään oli kyllä aikamoista "havaijikiekkoa", ja molemmat antoivat toiselle paljon maalipaikkoja. Tällaista ei saa tapahtua usein, vaan pitää pyrkiä pelaamaan tiiviimmin. Teimme yhden enemmän kuin vastustaja ja saimme tärkeät kaksi pistettä.

Buffalo on voittanut puolet kauden 16 ottelustaan. TPS-kasvatin mukaan viime vuodet rämpinyt joukkue on menossa oikeaan suuntaan.

– Olemme menneet eteenpäin ja ottaneet oikeita askeleita. Puhuttuja asioita on toteutettu, mutta vielä pystymme parempaankin.

– Oma peli on ollut vielä hakemista, ja siinä on ollut ylä- ja alamäkia. Yritän itsekin löytää sen parhaan mahdollisen tason.

Montrealin suomalaispelaajat Jesperi Kotkaniemi ja Lehkonen jäivät ilman tehoja.

Videon kuvalähde: Viasat.

Uutista päivitetty 9.11. kello 8.41: lisätty Ristolaisen kommentit.

Lue lisää:

Tikat lensivät mereen hävityn kisan jälkeen ja pihapelitkin äityivät joskus tappeluksi – Rasmus Ristolaisen kasvu NHL-eliittiin on tarina päättäväisyydestä ja kilpailuhenkisyydestä

Barkovin oiva syöttö säväytti – Raskilla vaikea iltapuhde

Puljujärvi palasi kaukaloon Edmontonin nelosketjussa – siirtyy lähteen mukaan lähipäivinä AHL:ään

Mikko Koivu rohmusi syöttöpisteitä – Mikael Granlund osui päätössekunneilla

Tylyjä uutisia: Joel Armia joutuu huilaamaan pitkään

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat