Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lewis Hamilton lyttäsi F1-sarjan laajennushankkeen – uhkaa vetäytymisellä

Lewis Hamilton vastustaa suunnitelmia, joiden mukaan formula ykkösten MM-sarjassa ajettaisiin tulevaisuudessa 25 osakilpailua.

Formula 1
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton.AOP/XPB Images

Lewis Hamilton suhtautuu penseästi suunnitelmiin formula ykkösten MM-sarjan laajentamisesta 25 osakilpailun paketiksi. Tällä formulakaudella ajetaan 21 osakilpailua. Hamilton ei halua, että kilpailuja tulisi enää yhtään enempää.

F1-sarjan omistava Liberty Media kertoi aikaisemmin suunnitelmistaan vankistaa sarjan asemaa Yhdysvalloissa. Liberty Median aikeissa on järjestää useita F1-osakilpailuja Yhdysvalloissa.

– Jo nyt tuntuu siltä, että kaudessa olisi 25 osakilpailua. En usko, että kilpailujen lisääminen olisi hyvä juttu. Ainakaan minä en ole enää täällä, jos kilpailuja ajetaan 25, Hamilton puuskahti brittiläiselle Independent-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

– Rakastan kilvanajoa kovasti, mutta kausi on pitkä ja edellyttää meiltä kaikilta omistautumista. Joudumme olemaan pitkään erossa perheistämme, Hamilton totesi.

Hamilton muistuttaa, että formula ykkösissä valmistautuminen seuraavaan kauteen aloitetaan heti, kun edellinen kausi on saatu päätökseen. Kenelläkään ei ole siis tälläkään hetkellä aikaa viettää pitkiä lomia.

Mercedes-tallin brittikuljettaja Hamilton on jo varmistanut viidennen maailmanmestaruutensa, kun kaudesta ovat jäljellä tässä viikonvaihteessa ajettava Brasilian GP ja kahden viikon kuluttua odottava Arabiemiraattien osakilpailu.

Lue lisää:

Räikkönen: Voitin täällä mestaruuden, mutta en ajattele sellaisia

Valtteri Bottas: MM-kolmonen joutuu FIA:n gaalaan, MM-nelonen ei

Suosittelemme

Tuoreimmat